Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κακούργημα το φακελάκι των 50 ευρώ…


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος» που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι...

απαίτησε και έλαβε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή προκειμένου να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.
Το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι δωροληψία κατ” επάγγελμα. Ο 64χρονος γιατρός παραπέμφθηκε να δικαστεί σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.
Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπηρεσία στην οποία κατέφυγε προηγουμένως η ασθενής, καταγγέλλοντας την χρηματική αξίωση του γιατρού. Ακολούθησε επιχείρηση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβαν το γιατρό επ” αυτοφώρω στο γραφείο του με το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Από το ίδιο σημείο κατασχέθηκαν ένας φάκελος που περιείχε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, όπως επίσης χειρόγραφες σημειώσεις.

Η ίδια ασθενής φέρεται να κατήγγειλε στους «αδιάφθορους» αστυνομικούς δύο ακόμη περιπτώσεις, κατά τις οποίες, ο ίδιος γιατρός αξίωσε «φακελάκι» από ασθενή του για να πραγματοποιήσει επέμβαση στο νοσοκομείο… (ereportaz)