Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

«Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;»… στο Molivibooks



Η απορία μας αυτή λύθηκε το προηγούμενο Σάββατο…
καθώς  είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάγδας Κισσούδη «Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;», σε εικόνες Δωροθέας Λούκρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΡΑΦΗΜΑ, στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο Molivibooks, στο Ηράκλειο Αττικής.


Η κα. Σίλια Κωνσταντίνη – Μαυροπούλου, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, καλωσόρισε τη συγγραφέα και τον εκδότη Γιάννη Τσαχουρίδη (Εκδόσεις Γράφημα), για να προλογίσει στη συνέχεια  το βιβλίο.

Η συγγραφέας, παίρνοντας το λόγο δεν έκρυψε τη συγκίνησή της βλέποντας  πολλούς αγαπημένους φίλους από το παρελθόν, καθώς υπήρξε κάποια στιγμή και αυτή κάτοικος Ηρακλείου Αττικής, κάνοντας μια εισαγωγή για το τι θα συναντήσουμε στο βιβλίο, ποιος είναι ο σκοπός του…


«Ο Δεκέμβρης έφτασε στη Ζαχαρούπολη!»… εκεί όπου ζει η ηρωδιάδα του βιβλίου η Αγγελικούλα, άρχισε να λέει και με τη βοήθεια και την καθοδήγησή της, τα παιδία έγραψαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Με την ελπίδα πως τα θέλω τους θα τ’ ακούσει ο Άγιος Βασίλης, το έριξαν στο γραμματοκιβώτιο, έπαιξαν αρκετά παιχνίδια παρατηρητικότητας, είπαν την άποψή τους για το αν υπάρχει ή όχι ο γλυκύτατος Άγιος και στο τέλος έγραψαν τη δική τους ιστορία με ένα τρόπο μαγικό, εμπνευσμένα από το πνεύμα των Χριστουγέννων…


Και δεν ήταν μόνο τα παιδιά που έζησαν από κοντά αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία που έγραψε η Μάγδα, πασπαλισμένη με πολλή αγάπη και δοτικότητα. Είμασταν και εμείς… που πραγματικά κάτι πήραμε απ’ όλη αυτή τη μαγεία του βιβλίου.


Ακούγοντας το τραγούδι του βιβλίου, η συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο της και αντάλλαξε ευχές για καλές γιορτές με μικρούς και μεγάλους.




Καλλιόπη Γραμμένου & Παύλος Ανδριάς
by aylogyros news