Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

«Το καλοκαίρι εκείνο»… στο γραφείο του Παύλου



Ομίχλη…

Έγραψα αυτή τη λέξη, ως εισαγωγή αυτού του κειμένου που ακολουθεί, γιατί πραγματικά διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, ένιωσα τη δύναμη ενός φαινομένου να με αιχμαλωτίζει, να με παρασύρει σ’ ένα διαφορετικό μαγευτικό ταξίδι!

Η Νατάσα Γκουτζικίδου λοιπόν, γράφοντας την ιστορία αυτή, είμαι σίγουρος πως δεν την έγραφε ούτε σε υπολογιστή, ούτε σε μια κόλλα χαρτί… καθώς όλο αυτό το δημιούργημα δηλώνει πως «φτιάχτηκε» πάνω σ’ έναν καμβά.

Μοναδικός ο τρόπος γραφής της γεμάτος εικόνες, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες με έντονο το στοιχείο της αληθινής υπόστασης ενός ανθρώπου, μα πάνω απ’ όλα άριστη και σαγηνευτική πλοκή, που δεν σου επιτρέπει ν’ αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.

Η δύναμη του έρωτα σε μαγεύει. Ο πόνος του πολέμου σε διδάσκει τι είναι να χάνεις τα πάντα και παράλληλα να αγωνιάς για ένα αύριο που αγνοείς.

Η συγγραφέας μέσα από τις περιγραφές της σε μεταφέρει στη Λευκάδα, την Τοσκάνη και τη Ρώμη, βεβαιώνοντάς σε ότι αυτό το ταξίδι το έχεις κάνει, μιας και οι χώροι, αλλά και ο τρόπος που σου τα παρουσιάζει, είναι κάτι το ασύλληπτο…

Πραγματικά είναι ένα δυνατό πόνημα, για αναγνώστες που ξέρουν να μελετούν ένα βιβλίο, λέξη προς λέξη.

________________________________________
Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας
by Aylogyros news