Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Χριστούγεννα, ώρα για δώρα με ποιότητα και ουσία, από τις εκδόσεις «Σαΐτης»…



Αξιοποιήστε δημιουργικά τον χρόνο των διακοπών σας...
διαβάζοντας βιβλία! Οι εκδόσεις «Σαΐτης»  σας προτείνουν:


Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Τρεις αυτοτελείς ιστορίες με ξεχωριστούς ήρωες και απρόσμενο τέλος.
• Ένα θυμωμένο αστεράκι-βοσκός δεν θέλει να κατέβει στη φάτνη να προσκυνήσει το θείο βρέφος.
• Ένας Αγιοβασίλης χωρίς ρυτίδες δυσκολεύεται να στήσει ένα παιχνίδι-διαστημόπλοιο.
• Δώδεκα παιδιά ψάχνουν να βρουν δώδεκα κρυμμένους καλικάντζαρους
Ένα υπέροχο βιβλίο της συγγραφέα Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, σε εικονογράφηση της Μάρια Μπαχά, που θα συντροφεύσει μικρούς και μεγάλους τις γιορτινές μέρες.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά
Βιβλιοδεσία: Σκληρόδετο
Ηλικία: 5+
ISBN : 978-960-487-350-0
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 14,50 €


Η Γέννηση του Χριστού
Στο πρώτο από τα εννέα βιβλία της σειράς «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ», της συγγραφέα Αθηνάς Ντάσιου-Γιάννου και της αγιογράφου Αθηνάς Κοντογιάννη, θα διαβάσετε την αληθινή ιστορία της Γέννησης του Χριστού μας, όπως μας έχει διασωθεί στην Καινή Διαθήκη και την Ιερά Παράδοση. Τη Γέννηση του Χριστού, τα Χριστούγεννα δηλαδή, τα γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου και είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης!
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Αθηνά Ντάσιου
Εικονογράφηση: Αθηνά Κοντογιάννη
Ηλικία: 5+
ISBN : 978-960-487-352-4
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 4,30 €


Το ρολόι του Αϊ Βασίλη
Παραμονές Πρωτοχρονιάς! Στο χωριό του Άγιου Βασίλη οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό. Αλλά κάτι φοβερό θα συμβεί: ο Ταγκ, το ξωτικό που είναι υπεύθυνο για το Μαγικό Ρολόι και πιστεύει ότι η δουλειά του είναι σημαντικότερη όλων, θυμώνει, επειδή ο Άγιος Βασίλης και τα υπόλοιπα ξωτικά δεν έχουν την ίδια γνώμη… Κι αποφασίζει να πάει στους καλικάντζαρους και να τους αποκαλύψει το μυστικό, για το πώς ο Άγιος Βασίλης προλαβαίνει σε μία και μόνο νύχτα να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά κόσμου! Θα καταφέρουν, άραγε, οι καλικάντζαροι να καταστρέψουν την ωραιότερη γιορτή του χρόνου;
Μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια για τις σημαντικές αξίες της ζωής μας: τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, τη δύναμη της αγάπης, της συγχώρεσης και της πίστης.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Βασιλική Μαύρου
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Βιβλιοδεσία: Σκληρόδετο
Ηλικία: 5+
ISBN : 978-960-487-317-3
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 8,70 €


Το θυμωμένο αρκουδάκι
Γιατί η καρδούλα του Μάκη, του μικρού αρκούδου, μοιάζει με τρικυμισμένη θάλασσα; Και γιατί, όταν νιώθει έτσι, γίνεται επιθετικός με τους άλλους; Ποιος φταίει για τον θυμό του και τι μπορεί να βοηθήσει ώστε να τον αντιμετωπίσει και να τον ξεπεράσει; Θα καταφέρει ο Μάκης να βρει τον τρόπο να γαληνέψει τη φουρτουνιασμένη του καρδιά;
Μια τρυφερή ιστορία για τη σοφή διαχείριση του θυμού, τη δύναμη της ενσυναίσθησης και τη θαυμαστή επίδραση της αγάπης, της δημιουργικότητας και της μουσικής στη ζωή μας.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Γλυκερία Γκρέκου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Ηλικία: 5+
ISBN : 978-960-487-334-0
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 8,60 €


Το αηδόνι και η μελωδία της αγάπης
Το µικρό αηδόνι κάνει µεγάλη προσπάθεια για να βρει φίλους και να µοιραστεί µαζί τους τη ζωή στο αγαπηµένο του δάσος. Αλλά δεν τα καταφέρνει… Η κουκουβάγια τού δίνει µια σοφή συµβουλή. Έτσι, ξεκινά ένα µεγάλο ταξίδι για να βρει τον εαυτό του και να πιστέψει σ’ αυτόν. Κατά τη διάρκειά του θα βιώσει, θα µάθει και θα νιώσει πολλά. Τι θα συµβεί, άραγε, όταν επιστρέψει στην παλιά του φωλιά;
Ένα υπέροχο κείµενο για την πορεία προς την αυτογνωσία και την κοινωνική αποδοχή, τη δύναµη της πίστης, την αξία της προσπάθειας και τις αλήθειες της ζωής µας. Για ν’ ακούσουµε, µικροί και µεγάλοι, µε τ’ αφτιά της καρδιάς µας τη µελωδία της αγάπης…
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Αντώνης Λαµπρινίδης
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Ηλικία: 8+
ISBN : 978-960-487-333-3
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 5,40 €


Η Μεγάλη νίκη της Ζωής
Η Ζωή είναι μια τόση δα μικρή ζαχαρίτσα. Ζει ανέμελα στην αγαπημένη της Ζαχαροχώρα, παρέα με τους ξεχωριστούς της φίλους.Όμως ένα τρομερό γεγονός θα συμβεί και θα αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητά της. Ή μήπως όχι;
Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό της μικρής Ζωής;
Η μεγάλη Νίκη της Ζωής, είναι ένα παραμύθι-ύμνος στα παιδιά που δίνουν μάχη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες μιας ανίατης ασθένειας. Βασιμένο σε αληθινή ιστορία, προβάλλει με τρόπο ποιητικό τη δύναμη της παιδικής ψυχής, την αφέλεια, την αθωότητα, την πίστη, την αγάπη ακόμη και την υπομονή μπροστά σε δύσκολες συνθήκες.
Μ’ αυτά τα όπλα, τα παιδιά που νοσούν, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα σε όλους μας, πως η ΖΩΗ κερδίζεται μέσα από τον αδιάκοπο αγώνα και την αστείρευτη ΕΛΠΙΔΑ, ένα μήνυμα που ταξιδεύει άλλοτε σαν ψίθυρος και άλλοτε σαν δυνατός κρότος σε όλους όσοι παλεύουν με το τέρας που λέγεται καρκίνος.
Μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Ελένη Τσαλδίρη
Εικονογράφηση: Ελένη Τσαλδίρη
Για όλες τις ηλικίες
ISBN : 978-960-487-318-0
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 13,50 €


Όνειρο ζωής
Είκοσι οκτώ υπέροχα ποιήματα της Δέσποινας Αλεξάνδρου για τη ζωή, την αγάπη, τον έρωτα, τον θάνατο… Για ένα Όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα.
Με τις μαγευτικές εικόνες της Νίκης Λεωνίδου.
Περιέχει CD/single με το τραγούδι «Μόνο μαζί σου» σε σύνθεση-ερμηνεία Σταμάτη Χατζηευσταθίου και ενορχήστρωση-παραγωγή Δημήτρη Μπαρμπαγάλα.
(Μπορείτε να δείτε το Video Clip του τραγουδιού κάνοντας κλικ εδώ ).
Μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Δέσποινα Αλεξάνδρου
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Για όλες τις ηλικίες
ISBN : 978-960-487-348-7
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 6 €


Γλυκό τσαμπί σταφύλι
Το κλασικό έργο της πολυγραφότατης και πολυβραβευμένης συγγραφέα Μαρίας Γουμενοπούλου επανεκδίδεται σε εικονογράφηση Έφης Κοκκινάκη, για να συντροφεύσει πολλές ακόμη γενιές παιδιών στον αγώνα της ειρήνης, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης με τα συνομήλικά τους παιδιά όλου του κόσμου.
Ο Πετρής, κρατά το χέρι της Φαντασίας του και ταξιδεύει στη χώρα των τριών Γιγάντων. Με τη βοήθεια της μαγικής τους σφαίρας θα συναντηθεί με παιδιά από κάθε γωνιά της γης, θα γίνουν φίλοι και όλα μαζί θα καταφέρουν να νικήσουν τον πόλεμο φτιάχνοντας ένα «ζωντανό» τσαμπί σταφύλι…
Μια υπέροχη ιστορία, βραβευμένη το 1980 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Το ομώνυμο, πασίγνωστο και αγαπημένο ποίημα «Γλυκό Τσαμπί Σταφύλι» σε μουσική Στέφανου Βασιλειάδη, έχει βραβευθεί από τη UNICEF σε διεθνή διαγωνισμό και έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες και χώρες του κόσμου.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Μαρία Γουμενοπούλου
Εικονογράφηση: Έφη Κοκκινάκη
Ηλικία: 5+
ISBN : 978-960-487-325-8
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 9,50 €


Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ
Μια παρέα καλλιτεχνών –ένας ζωγράφος, ένας γλύπτης, ένας αρχιτέκτονας, ένας μουσικοσυνθέτης, ένας λογοτέχνης, ένας ηθοποιός-σκηνοθέτης και δύο χορευτές– δημιουργείται σταδιακά, καθώς τα μέλη της ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον κόσμο. Αυτά που βλέπουν τους ξαφνιάζουν και τους απογοητεύουν. Ειδικά εκείνη η ασπρόγκριζη πολιτεία με τους ανέκφραστους ανθρώπους… Τότε αποφασίζουν να προσφέρουν ο καθένας τα φώτα της δικής του τέχνης, για να τον ομορφύνουν. Σύντομα θα καταλάβουν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα θα προκύψει μόνο αν συνεργαστούν. Θα τα καταφέρουν;
Η Παρέα των Έξι που έγιναν Οκτώ σε κείμενο και εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου είναι ένα βιβλίο – έργο τέχνης, αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι οι τέχνες είναι περιττές για να καταλάβουν ότι λαθεύουν και σε όσους πιστεύουν ότι οι τέχνες σώζουν, για να επιβεβαιωθούν.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Για όλες τις ηλικίες
ISBN : 978-960-487-316-6
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 11,90 €


Παραμύθια της Ίμβρου
Στο βιβλίο αυτό θα διαβάσετε 15 υπέροχα λαϊκά παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις της Ίμβρου, που προέρχονται από πρωτότυπο αρχειακό υλικό και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Περιλαμβάνει πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς η Ίμβρος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Περιέχει επίσης, παράρτημα με ιστορική αναδρομή πλαισιωμένη από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, γλωσσάρι και βιβλιογραφία – πηγές. Ένα βιβλίο–κόσμημα που έχει εικονογραφήσει υπέροχα ο πολυβραβευμένος Νικόλας Ανδρικόπουλος. Μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ίμβρου και των αυτοχθόνων κατοίκων της. Ένας φόρος τιμής στην προσπάθεια κάθε ανθρώπου να διατηρήσει τα δικαιώματα, τη μνήμη και την ταυτότητά του, όπου γης.

Συνοδεύεται από μουσικό δίσκο (CD) με το τραγούδι «Ίμβρος» σε μουσική Δημήτρη Κάσσαρη, στίχους Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου και ενορχήστρωση-ερμηνεία από τον Γιώργο Νταλάρα.
Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε το τραγούδι.
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατίθεται στο Σύλλογο Ιμβρίων (www.imvrosisland.org), για την ενίσχυση των σκοπών του.
Μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο εδώ. Διαβάζει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου.
Δείτε περισσότερα...
Λογοτεχνική απόδοση - επιμέλεια: Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου
Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος
Για όλες τις ηλικίες
ISBN : 978-960-487-337-1
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 17,50 €


Η γιαγιά μου η Μικρά Ασία
To Διαμαντώ, η Διαμαντούλα, η Αδαμαντία, η κυρά Αδαμαντία, η γιαγιά Αδαμαντία, η γιαγιά μου… η Μικρά Ασία.
Να’σαι κορίτσι και ν’ αντιμετωπίζεις την ορφάνια, το θάνατο και τελικά τη ζωή.
Τη ζωή δηλαδή, που υπήρχε σ’ εκείνα τα Μικρασιάτικα χώματα, μα και σ’ αυτά εδώ που πατάμε σπουδαίο πράγμα!
Όλη της η ζωή δύσκολη, όλη της η ζωή ένας σταυρός.
Ζωή και θάνατος ένα πράμα.
Ζωή και Σταυρός το ίδιο…
Αυτή είναι η ζωή της Αδαμαντίας, όπως την έλεγε μέσα απ’ τις διηγήσεις της όπως την έζησα κι εγώ
από Φθινόπωρο προς… Καλοκαίρι.
Αληθινή ιστορία.
Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μικρασιάτικες συνταγές.
Δείτε περισσότερα...
Συγγραφέας: Αδαμαντία Αλατάρη
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
Ηλικία: 9+
ISBN : 978-960-487-270-1
Ιδιαίτερες τιμές χονδρικής
Λιανική τιμή: 8,50 €

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Tηλ.: 2103476090 | Fax: 2103424412 | Ε-mail: info@saiti.gr
- Στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
- Άμεση αποστολή παραγγελίας.