Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«Μια φορά κι έναν καιρό», ένα βιωματικό θεματικό πάρκο… σαν παραμύθι (foto)


Είναι μερικές φορές στη ζωή μας που λέμε μεταξύ...
σοβαρού και αστείου, «δεν υπάρχει»!!!
Κι όμως, αυτό που συναντήσαμε ως επισκέπτες στο βιωματικό θεματικό πάρκο στον Αυλώνα, υπήρχε και πραγματικά μας εντυπωσίασε, μας γοήτευσε, μας κέρδισε…


Μικροί και μεγάλοι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, γίναμε ένα!
Οι φυσικοί χώροι του μας κέρδισαν, δίνοντας μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά μας, με τους οικοδεσπότες Αντρέα και Ελένη… να τα ξεναγούν με κέφι σε όλους τους χώρους και να τους μαθαίνουν τα μυστικά της γης και της φύσης, σε κάθε μορφή έκφρασής τους.
Η φάρμα με τα ζώα, στολίδι στις «μουντές» εικόνες της καθημερινότητάς τους, στάθηκε ως η καλύτερη επιλογή να μάθουν από πρώτο χέρι τα πάντα γύρω από τα «θέλω» και τις αδυναμίες τους, τις διατροφικές τους επιλογές, τις ώρες ξεκούρασης τους, μα και να μάθουν τα ονόματά τους, με χαρακτηριστικό, εκείνο του «Δήμαρχου»!!!


Οι μεγαλύτεροι, απολαμβάνοντας τον καφέ μας, στη φύση μέσα από την πλήρως εξοπλισμένη καφετέρια,  «βιώσαμε» το πάντρεμα της παράδοσης με το θείο χάρισμα του Έλληνα, τη φιλοξενία και όσο η ώρα περνούσε και οι επισκέπτες γέμιζαν κάθε γωνιά του χώρου, το παραδοσιακό χωριό ζωντάνεψε… με τις κουβέντες και τα γέλια όλων μας.
Δίπλα μας και εντός του πάρκου, στο αθλητικό κέντρο «THE GREEKS», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με ό,τι ζητούσε η ψυχή τους.
Από μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, βόλεϊ, χάντμπολ, πινγκ πονγκ, κ.α. με ασφάλεια και με την επίβλεψη του εκπαιδευμένου προσωπικού, που λεπτό δεν πήραν τα μάτια τους από πάνω τους…
Και για να σας πω την αλήθεια, έχοντας την φωτογραφική μηχανή δίπλα μου, δεν άντεξα και μπήκα στον πειρασμό να βγάλω φωτογραφία, όλα εκείνα που έστω και για λίγες ώρες με έκαναν να ξανανιώσω παιδί!
«Μοντέλα» μου; Τα πάντα…


Το παραδοσιακό σπιτάκι, το μπακάλικο, το καφενείο, ο αργαλειός, το κάρο με το σανό, το πατητήρι, ο νερόμυλος, τα πάντα!!!
Πραγματικά κάθε γωνιά αυτού του χώρου, έχει κάτι ξεχωριστό… κάτι για κάθε «απαιτητικό» επισκέπτη, μα πιο πολύ για κάθε παιδί που του επιτρέπει να ζήσει το δικό του παραμύθι, αλλά και να έρθει σε επαφή με οικολογικές πρακτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής του συνείδησης.
Κανείς δεν μένει παραπονεμένος, κανείς δεν φεύγει δίχως να είναι «φορτωμένος» με εικόνες γεμάτες ενέργεια, μα και με την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσει…



Εδώ μπορείτε να δείτε, ίσως και άλλα τόσα που δεν σας είπαμε…

Παύλος Ανδριάς & Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros Nerws