Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σε κάθε ζώδιο ταιριάζει ένας διαφορετικός τύπος άσκησης… Δείτε παρακάτω πιο ταιριάζει σε εσάς!!!


Είστε Σκορπιός; Δοκιμάστε το μποξ. Οι Αιγόκεροι...
προτιμήστε τις ασκήσεις αντοχής και οι Λέοντες προπονηθείτε για το μαραθώνιο…

Κριός
Άφοβος, ανταγωνιστικός και περιπετειώδης, είστε ένα ζώδιο που χρειάζεται να ικανοποιήσετε τις επιθετικές σας τάσεις. CrossFit και boot camps είναι ότι πρέπει για να ξεπεράσετε τα όριά σας - σωματικά και πνευματικά. Ενδεχομένως να σας ταιριάζει και το kickboxing αφού και αυτό χρειάζεται το ανταγωνιστικό πνεύμα σας.

Ταύρος
Είστε ένα γήινο ζώδιο με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη, που σημαίνει ότι σας ταιριάζει η αργή και σταθερή προσέγγιση για ένα καλό αποτέλεσμα. Είστε από τα πιο ανθεκτικά (αν όχι το πιο ανθεκτικό ζώδιο) αρκεί να είστε σωστά προετοιμασμένος. Προθέρμανση και αποθεραπεία είναι απαραίτητα για σας, ενώ χρειάζεστε ασκήσεις που στηρίζουν και ευθυγραμμίζουν το σώμα σας. Δοκιμάστε pilates ή κάποιο σπορ με χάρη (όπως η ξιφασκία) γιατί δεν σας αρέσει η ιδέα της «γυμναστικής» - τη βλέπετε ως αγγαρεία.

Δίδυμος
Αγαπητά ζώδια του αέρα το γνωρίζετε ήδη αλλά θα το πούμε άλλη μία: βαριέστε εύκολα. Με το που αρχίσει η μονοτονία αλλάζετε και γι′ αυτό ενδέχεται να δοκιμάσετε πολλούς διαφορετικούς τύπους άσκησης (από τραμπολίνο μέχρι pole dancing). Για εσάς, καλύτερη λύση είναι η εγγραφή σε ένα μεγάλο γυμναστήριο με πολλές διαφορετικές επιλογές άσκησης. Τη μια εβδομάδα κάνετε βάρη, την άλλη κολύμπι, την τρίτη χορό. Αν βρείτε και κάτι αντισυμβατικό, ακόμη καλύτερα.

Καρκίνος
Είστε οι πιο σπιτίσιοι τύποι επομένως μάλλον δυσκολεύεστε να βγείτε έξω και να αφήσετε την φωλιά σας. Σας κυβερνά η σελήνη και γι′ αυτό είναι προτιμότερο να επιμείνετε σε ασκήσεις στο σπίτι - είτε με έναν γυμναστή, είτε με ένα online πρόγραμμα. Αν αποφασίσετε να βγείτε, προτιμήστε κάτι με παρέα. Επειδή είστε και λάτρεις του φαγητού, αξίζει να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση με ένα προσεγμένο μενού.

Λέων
Ως κυρίαρχο ζώδιο της φωτιάς σας αρέσει να είστε το επίκεντρο της προσοχής - και αυτό ακριβώς θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ένα πρόγραμμα, επομένως βρείτε κάτι που ενδέχεται να σας προσφέρει ένα λατρευτικό κοινό. Ο μαραθώνιος είναι ιδανικός - όπως και οτιδήποτε άλλο εξωστρεφές, σε ανοιχτό χώρο και με ήλιο - καθώς σας προσφέρει την ευκαιρία να μοιραστείτε φωτογραφίες σας στο instagram. Επειδή είστε και ένα ζώδιο που θέλει να κρατά τις υποσχέσεις του, αν δηλώνετε ανοιχτά τους στόχους σας τότε θα αναγκαστείτε να τους τηρήσετε για τους followers σας.

Παρθένος
Αν μη τι άλλο είστε πειθαρχημένοι και οργανωμένοι, επομένως οτιδήποτε έχει δομή, επαναλήψεις και συγχρονισμό είναι ιδανικό για εσάς. Το spinning απευθύνεται στους Παρθένους γιατί θέλετε να τα κάνετε όλα τέλεια και καλύτερα από όλους. Επιπλέον, έχετε τα μέγιστα οφέλη στο συντομότερο χρονικό διάστημα, άρα θα εκτιμήσετε και αυτή την οικονομία κινήσεων. Φυσικά, θα βελτιώσει αντοχή, δύναμη και εμφάνιση και ως πρακτικά ζώδια, τα θέλετε όλα 3 σε 1.

Ζυγός
Πιστοί στα πλανητικά σας χαρακτηριστικά, οι Ζυγοί απολαμβάνετε οτιδήποτε σας προσφέρει ισορροπία. Εξ ου και η yoga μοιάζει σαν μια καλή επιλογή για ένα γοητευτικό ζώδιο σαν εσάς, γιατί είναι προσγειωμένο και ήρεμο. Ωστόσο, μάλλον θα βαρεθείτε γρήγορα. Αντ′ αυτού προτιμήστε το pilates ή ίσως το μπαλέτο, για να δυναμώσετε τη μέση σας, αλλά και να βελτιώσετε την ευελιξία και όψη του σώματος, κατακτώντας έναν ακόμη πολυπόθητο στόχο.

Σκορπιός
Το πιο επίμονο ζώδιο χρειάζεται και τον ανάλογο τύπο γυμναστικής. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από μια άσκηση με σεξ απήλ που φλερτάρει με τον όλεθρο καλύτερα από το μποξ. Εκ πρώτης όψεως, μπορεί το να ρίχνετε μπουνιές να μοιάζει θεραπευτικό για την επιθετικότητα του Σκορπιού, ωστόσο είναι και ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος άσκησης, αφού απαιτεί ένα γρήγορο και δυνατό σώμα, ενώ -σε αντίθεση με την κοινή γνώμη- ηρεμεί και το μυαλό. Για όσες θέλουν να απελευθερώσουν τη σέξι τους πλευρά, η λύση είναι το pole dancing.

Τοξότης
Εσείς είστε οι αθλητές του ζωδιακού κύκλου, χωρίς αμφιβολία. Όλοι οι Τοξότες προσεγγίζουν με μεγάλη ευκολία την έννοια της άσκησης και της γυμναστικής, και γι′ αυτό εσείς θα κάνετε ένα βήμα παραπέρα και θα προσλάβετε ένα προσωπικό γυμναστή που θα συνεχίσει να σας εκπαιδεύει και να σας σπρώχνει στη σωστή κατεύθυνση. Καθώς έχετε ήδη ένα πολύ δραστήριο τρόπο ζωής, ίσως αξίζει να ενισχύσετε τις παραδοσιακές μορφές άσκησης με πιο κοινωνικές δραστηριότητες, όπως το σκι, το snowboard ή η ποδηλασία.

Αιγόκερως
Να ένα ζώδιο που καθόλου δεν φοβάται να δοκιμάσει τις ασκήσεις που τεστάρουν τις αντοχές του, που «καίνε» το σώμα και αυξάνουν τους παλμούς. Είστε προσηλωμένοι στο στόχο σας και έχετε ατσάλινη θέληση όταν πρόκειται για την κατάκτηση ενός στόχου. Επομένως, χρειάζεστε ασκήσεις με ένταση και σε περιβάλλοντα που θα ξεχωρίσετε από τους αδύναμους. Μπορείτε να δοκιμάσετε όποια άσκηση κάνει και ένας Κριός, αλλά η Υψηλής Έντασης Διαλλειματική Προπόνηση (ΗΙΙΤ) αποτελεί την καλύτερη προπόνηση για να κάψετε θερμίδες, αλλά απαιτεί και την πειθαρχεία που μόνο εσείς οι Αιγόκεροι διαθέτετε.

Υδροχόος
Είστε κοινωνικά ζώδια του αέρα άρα σας αρέσει να είστε κοντά σε ανθρώπους όλη την ώρα. Ενώ κάτι πρωτότυπο ή ασυνήθιστο σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή έστω και για λίγο διάστημα, τα δραστήρια μαθήματα χορού είναι πιο πιθανό να σας κρατήσουν σε εγρήγορση, ενώ μάλλον δεν θα λέγατε όχι σε extreme sports όπως καγιάκ, surfing ή ιστιοπλοΐα.

Ιχθύς

Είστε το κατεξοχήν ζώδιο του νερού και από τα πιο ανήσυχα πνεύματα, άρα χρειάζεστε κάτι που θα κατευνάσει τις χαώδεις σκέψεις σας που βρίσκονται στο μυαλό σας συνέχεια. Η yoga είναι ιδανική για εσάς γιατί θα σας βοηθήσει να πάρετε κάποιες απαραίτητες αναπνοές ενώ παράλληλα σας βοηθά να χτίσετε ένα δυνατό σώμα. Αν τη συνδυάσετε με διαλογισμό θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο στην πνευματική σας καθαρότητα και την απαλλαγή από το άγχος (που έχετε μπόλικο). Για κάτι πιο πρωτότυπο, δοκιμάστε yoga κοντά σε θάλασσα… (huffingtonpost.gr)