Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

«Έφυγε» η σκηνοθέτις Βάσω Παπαθεοδώρου - Μπελίτση


Η Βάσω Παπαθεοδώρου - Μπελίτση «έφυγε» σήμερα...
για την γειτονιά των αγγέλων.
Με 40 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό της πόλης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, έδωσε πνοή και ενέργεια στην «Θεατρική Σκηνή» κάνοντάς την να ξεχωρίζει με τη δράση της.

Βιογραφικό…
Σκηνοθέτης – ηθοποιός, γεννημένη στην Κομοτηνή.
Απόφοιτος τμήματος σκηνοθεσίας της σχολής κινηματόγραφου Λυκούργου Σταυράκου. Φοίτησε στο άτυπο τμήμα Θεατρολογίας – Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής κοντά στο Βασίλη Διαμαντόπουλο. Έχει παίξει σε πολλά έργα με διάφορους θιάσους και σκηνοθέτες (Πατεράκη, Ρίτσο, κ.α.).
Το 1978 ίδρυσε το θέατρο των εργαζομένων του ΟΤΕ (λειτουργεί μέχρι σήμερα). Ίδρυσε επίσης το Θέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» της Άρτας.
Δίδαξε υποκριτική σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου με τους μαθητές των οποίων παρουσίασε «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλ. Κασόνα και τον «Άρχοντα του κόσμου» του Τίμου Μωραϊτίνη.
Σκηνοθέτησε και έπαιξε σε σειρά μονόπρακτων του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου στο Δημοτικό ραδιόφωνο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94.1 FM».
Το 1984 ίδρυσε τη «Θεατρική Σκηνή» του Δήμου Ηρακλείου σκηνοθετώντας και από το 1990 συμμετέχει και ως ηθοποιός σε όλες τις παραστάσεις.
Το 2004 σκηνοθέτησε στο «Θέατρο Ελπίδας» τα μονόπρακτα της Τούλας Μπούτου με τον τίτλο «Αν όλα άλλαζαν».

Είχε επίσης σκηνοθετήσει δύο ταινίες μικρού μήκους.
Από το 1999 ήταν μέλος του Ελληνικού Κέντρου, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.