Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

«Η αράχνη που δεν ήξερε να υφαίνει»… στην προθήκη της αυλής μας!!!



Τέσσερα θεατρικά παραμύθια περιλαμβάνει η συλλογή...
της Κατερίνας Μουτσάκη υπό τον τίτλο «Η αράχνη που δεν ήξερε να υφαίνει» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα.
Πρόκειται για ευρηματικά και διδακτικά παραμύθια, που μεταδίδουν κέφι, γνώσεις και χαρά στους μικρούς αναγνώστες. Παράλληλα, αποτελούν σημαντικό εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Στο πρώτο παραμύθι πρωταγωνιστεί η Χαχούλα, μία μικρή αράχνη που αρνείται να μάθει να υφαίνει, γιατί έχει άλλα όνειρα για τη ζωή της.
Η δεύτερη ιστορία διαδραματίζεται σε μια αυλή, όπου ο εγωιστής κισσός προσπαθεί να φτάσει στον ουρανό και περιφρονεί τον μικρούλη βασιλικό.
Στο τρίτο παραμύθι, ο Μένος –παιδί του χωριού– ονειρεύεται στην κουφάλα μιας ελιάς να κάνει καριέρα στο θέατρο. Θα γνωρίσει την Μένη, ένα κορίτσι της πόλης που κάνει διακοπές στο χωριό. Τα όνειρά τους μπερδεύονται ανάμεσα σε ύπνο και... ξύπνιο!
Στο τέταρτο παραμύθι, ο αχινός και η πεταλίδα, που παινεύονται για την ομορφιά και τη φωνή τους, πιάνονται στα δίχτυα του ψαρά. Η ψαριά προορίζεται για το τραπέζι γενεθλίων του θεού Ποσειδώνα. Ο αχινός και η πεταλίδα καταλαβαίνουν ότι ούτε ο εγωισμός ούτε η ομορφιά τους, μπορούν να τους βοηθήσουν.
Άραγε, θα αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δώσει ο Ποσειδώνας;