Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο Εκπαιδευτικών από την Μαριλένα Καββαδά, με την υποστήριξη της Bickids


Στο τρίωρο αυτό σεμινάριο, η Μαριλένα Καββαδά...
  (συγγραφέας, χορογράφος, νηπιαγωγός Med) επιθυμεί να μοιραστεί απόψεις, προβληματισμούς και δημιουργικές ιδέες για την αξιοποίηση των εικονοβιβλίων στις τάξεις των μικρών παιδιών, με στόχο την καλλιέργεια:
- Της επινόησης και της έκφρασης
- Της παιγνιώδους μάθησης και της κριτικής σκέψης
- Της έμπνευσης και της φαντασίας
- Του στοχασμού και του αναστοχασμού
Έτσι, μετά από μία σύντομη θεωρητική εισαγωγή για τα εικονοβιβλία, αλλά και μια επισκόπηση σχετικής βιβλιογραφίας, θα ακολουθήσει:
1. Μια παρουσίαση αγαπημένων εικονοβιβλίων με σύντομα παραδείγματα / αναφορές πρακτικών εφαρμογών σε τυπικούς και άτυπους χώρους εκπαίδευσης.
2. Η εμψύχωση "ανοιχτών" βιωματικών  δραστηριοτήτων αυτοσχεδιασμού, μουσικοκινητικής και χοροθεατρικής έκφρασης. Καθώς και εικαστικών δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας με φαντασία είδη ζωγραφικής BIC Kids που θα προσφερθούν δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι δραστηριότητες αυτές, μολονότι μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως σε μια τάξη, προσαρμοσμένες ανάλογα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες ή και οποιοδήποτε θέμα εργασίας, είναι εμπνευσμένες από το ΝΕΟ μουσικό εικονοβιβλίο της Μαριλένας Καββαδά με τίτλο: "Μπλουμ! Ταξιδάκι με λέξεις, νότες και εικόνες"  
(Αφήγηση: Γρηγόρης Βαλτινός | Τραγούδι: Ελένη Πέτα | εικον. Μυρτώ Δεληβοριά | εκδ. ΔΙΑΠΛΟΥΣ).
3. Κλείσιμο εργασιών, με μια ανοιχτή σε ιδέες, απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις συζήτηση.
Στο βιωματικό μέρος τους εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα τρυπώσουν μέσα σε ονειρικούς κόσμους καταιγισμού ιδεών, έμπνευσης και δημιουργίας.  Αξιοποιώντας πλήθος τεχνικών με κύριο ερέθισμα τις λέξεις, τις νότες και τις εικόνες... με κύρια πεποίθηση ότι "... η δημιουργική διαδικασία είναι έμφυτη στην ανθρώπινη φύση και είναι, επομένως, προσιτή σε όλους - μαζί της και η χαρά που δίνει το να εκφράζεσαι και να παίζεις με τη φαντασία." (Τζιάννι Ροντάρι, Γραμματική της φαντασίας, εκδ. Τεκμήριο 1994).
Λέξεις κλειδιά: Δημιουργώντας φανταστικά τοπία με λέξεις, νότες και εικόνες - Γραμμική και μη γραμμική αφήγηση - Καταιγισμός ιδεών - Αυτοσχεδιασμός - Δημιουργική κίνηση - Θεατρικό παιχνίδι - Μουσική - Εικαστικά.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
20 τυχεροί θα κερδίσουν το δικό τους "Μπλουμ"
Σας περιμένουμε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 στο Radisson Blue Park Hotel Athens
(Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, 10682), Αίθουσα Silver Forest
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής από 10/01/2018 στα τηλέφωνα: 694 9162338 & 210 2021824 από Δευτέρα έως και Παρασκευή - 09:00-21:00 
Σας παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη προσέλευση σας στο χώρο του σεμιναρίου.
Πως θα έρθετε στο Radisson Blue Park Hotel Athens:
Τρένο ΗΣΑΠ - στάση Βικτώρια (5’ απόσταση) | Τρένο ΗΣΑΠ/Μετρό στάση Ομόνοιας (10’-15’ απόσταση)
Τρόλλεϋ: 14,15,18,19 | Λεωφορείο Β5
ΚΤΕΛ Αττικής  & Θεσ/νίκης
Parking εντός ξενοδοχείου = 8€/ όχημα