Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

«Ο χορός των συμβόλων»… στο γραφείο του Παύλου

Ένα βιβλίο γραμμένο στο σήμερα, έρχεται να μας... κερδίσει καθώς η «φυσικότητα» της ιστορίας, το ψυχογράφημα των ηρώων και η γρήγορη ροή του λόγου, συνθέτουν ένα μυθιστόρημα γεμάτο αλήθειες και παράλληλα γεμάτο από μηνύματα αισιοδοξίας και ψυχικής γαλήνης.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος ξέρει να «παίζει» με τους αριθμούς, να τιθασεύει τη δύναμη και το πείσμα, να παλεύει με τα σημεία των καιρών και ως άριστος χειριστής του γραπτού λόγου, να δίνει λύση… εκεί που όλα δείχνουν πως τα πάντα είναι μη αναστρέψιμα!

Ο συγγραφέας, θέλοντας να είναι ειλικρινείς απέναντι στον αναγνώστη του, κάνοντας χρήση μιας ήπιας γραφής, δίχως υπερβολές και άστοχες εκφράσεις, του δίνει αυτό που πραγματικά θέλει ν’ ακούσει. Την αλήθεια…

Υμνώντας τη λεβεντιά και το φιλότιμο του Έλληνα, μέσα σε αυτό του το βιβλίο, καταφέρνει να κερδίσει τον αναγνώστη και «μαζί» του να πάει παρακάτω, εκεί που με τη δύναμη του «θέλω», τα εμπόδια γκρεμίζονται και η ζωή αποκτά άλλο ενδιαφέρον.

«Ότι αγαπάς, σε πάει παρακάτω, αρκεί να το πιστεύει…», θα μπορούσα να πω, κλείνοντας αυτό το βιβλίο, αφήνοντας τα σύμβολα και τους αριθμούς «ελεύθερα» να οδηγήσουν τον επόμενο αναγνώστη σ’ αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας και της καθαρής σκέψης…

Τελικά, αν ένα βιβλίο είναι γραφτό να σε πάει παρακάτω, θα σε πάει…


Παύλος Ανδριάς
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

by Alogyros News