Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



«Αγαπημένη» TONI MORRISON

Μετάφραση - Επίμετρο: Κατερίνα Σχινά
Ξένη Λογοτεχνία
Σελίδες: 432
ΙSBN: 978-960-484-493-7 
Τιμή: 17,99 €
Με ιδιαίτερη περηφάνεια οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το βραβευμένο με Pulitzer μυθιστόρημα Αγαπημένη, της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέως Toni Morrison, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.
Ατενίζοντας ατρόμητα την άβυσσο της σκλαβιάς, το κλασικό αυτό μυθιστόρημα μεταμορφώνει την Ιστορία σε μια αφήγηση υποβλητική σαν έπος, βίαιη σαν πολεμικό τραγούδι, τρυφερή σαν νανούρισμα.
Η Σιθ γεννήθηκε σκλάβα στον Νότο και δραπέτευσε στο Οχάιο, ωστόσο δεκαοκτώ χρόνια αργότερα δεν είναι ακόμη ελεύθερη. Την κατατρύχουν οδυνηρές αναμνήσεις από το Φιλόξενο Σπιτικό, το όμορφο αγρόκτημα που έγινε για την ίδια και τους συντρόφους της ο τόπος της απόλυτης φρίκης. Το καινούργιο της σπίτι το στοιχειώνει το φάντασμα του μωρού της που πέθανε χωρίς όνομα, από τα ίδια της τα χέρια, με μία μονάχα λέξη χαραγμένη στην ταφόπλακά του, να θυμίζει πως κάποτε έζησε: «Αγαπημένη».
Ποιητικό και σκληρό, τεντωμένο σαν σχοινί, το μυθιστόρημα εξερευνά το ανεξίτηλο τραύμα της δουλείας με τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη. Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της νομπελίστριας Τόνι Μόρισον, της πιο τολμηρής γυναικείας φωνής στην αμερικανική πεζογραφία.

Είπαν για το βιβλίο:
Η Αγαπημένη είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της Τόνι Μόρισον – ένας ακόμη θρίαμβος. Η πολύπλευρη τεχνική ικανότητα και το συναισθηματικό βάθος της Μόρισον δεν γνωρίζουν όρια. (Margaret Atwood)
Η συγγραφέας συγχωνεύει τη φρίκη με την ομορφιά σε μια ιστορία που σε συγκλονίζει διά βίου. (Sunday Times)
Έργο γνήσιας δύναμης… Υπέροχα γραμμένο. (The Washington Post)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:


«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ» MARTA BREEN
150 χρόνια αγώνων για  Ελευθερία, Ισότητα, Γυναικεία Αλληλεγγύη
Εικονογράφηση: Jenny Jordahl
Graphic novel
Σελίδες: 128
ΙSBN: 978-960-484-496-8 
Τιμή: 14,99 €
Πριν από 150 χρόνια, γυναίκες και άνδρες δεν ζούσαν ίδιες ζωές. Οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ούτε ήταν οικονομικά ανεξάρτητες. Πολλές δεν πήγαιναν σχολείο και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ιδιοκτησία. Ήταν «εξαρτώμενα μέλη», όπως ένα παιδί ή ένας σκλάβος. Και φυσικά δεν είχαν σε καμία περίπτωση τον έλεγχο του σώματός τους. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν οι γυναίκες αποφάσισαν να οργανωθούν μεταξύ τους και να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε αυτά.
Αυτή η μοναδική εικονογραφημένη ιστορία του γυναικείου κινήματος –από τον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου μέχρι τον αγώνα για το δικαίωμα στην έκτρωση, στη μάθηση, στον γάμο των ομοφυλόφιλων και από την Αμερική του 19ου αιώνα μέχρι το Πακιστάν του 21ου– μας καλεί να ανακαλύψουμε τους αγώνες που έκαναν οι γυναίκες για να κατακτήσουν αυτά που εμείς θεωρούμε στις μέρες μας αυτονόητα.
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της NORLA (Norwegian Literature Abroad)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ: