Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Χριστούγεννα με τις εκδόσεις… «ΓΡΑΦΗΜΑ»


Τα παιδικά βιβλία γράφονται όχι μόνο για την ψυχαγωγία...
του παιδιού, αλλά και για την πνευματική, αισθητική καλλιέργειά τους και το σπουδαιότερο, γιατί δημιουργούν και μορφώνουν χαρακτήρες.
Κάνουμε δώρα βιβλία στα παιδιά όλο το χρόνο!!! Τώρα τα Χριστούγεννα… ακόμα περισσότερα!
Οι ιστορίες των Χριστουγέννων είναι τόσο συναρπαστικές, που ταξιδεύουν τον μικρό αναγνώστη στη μαγεία της γιορτής.
Ακόμα και μέσα από μια ιστορία γιορτινή, μπορεί ο συγγραφέας να περάσει μηνύματα για διάφορα θέματα που απασχολούν των μικρό αναγνώστη ή ακόμα να μάθει και να λύσει απορίες του, που ούτε καν εμείς οι μεγάλοι, έχουμε φανταστεί..
Οι εκδόσεις Γράφημα, φέρνουν κοντά σας τις πιο όμορφες διδακτικές ιστορίες τα Χριστούγεννα…


«Ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά;»  της Μάγδας Κισσούδη, σε εικόνες Δωροθέας Λούκρη

Ένα γράμμα της Αγγελικούλας στον Άγιο Βασίλη, με το οποίο τον καλεί στο σπίτι της, γεννά αμέτρητες απορίες στο μυαλό της κι αρχίζει να ψάχνει την αλήθεια των Χριστουγέννων.
Μπορεί η κόκκινη στολή του Αι-Βασίλη να κρύβει την αλήθεια που ψάχνει η Αγγελικούλα; Γιατί θα μπλέξει σε διαμάχες με τους συμμαθητές της; Τι θα ανακαλύψει και γιατί θα κλονιστεί η σχέση της με την οικογένειά της; Γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν μπήκε στο σπίτι από την καμινάδα;
Ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά και ποιος χτυπούσε το τζάμι την Πρωτοχρονιά; Τελικά, όλες οι απαντήσεις που έψαχνε η Αγγελικούλα υπήρχαν μέσα στην καρδιά της!!!
Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία, πασπαλισμένη με πολλή αγάπη, που θα γνωρίσει στα παιδιά την αξία της πίστης, της καλοσύνης, της προσφοράς, της πραγματικής φιλίας, αλλά κυρίως τη σπουδαιότητα της οικογένειας.

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ:


«Το Βιβλιοστρατιωτάκι» του Γιώργου Μπουμπούση, σε εικόνες Πέγκυ Φούρκα

Γιατί ένα μικρός σιδερένιος στρατιώτης ονειρεύεται να γίνει βιβλίο;
Από που παίρνει τη δύναμη να τα βάλει με όσους τον αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό πολεμικό παιχνίδι;
Το στρατιωτάκι μας θα ξεκινήσει ένα μεγάλο, απρόβλεπτο ταξίδι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα θα προσπαθήσει να μείνει πιστό στο αρχικό του όνειρο.
Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τη μοίρα του ή θα μείνει για πάντα ένας σιδερένιος στρατιώτης προορισμένος να διασκεδάζει τα παιδιά;

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ:


«Η Συντροφιά των Χιονανθρώπων» (Ο Κύκλος του Νερού) της Κατερίνας Θεοδωράκη, σε εικόνες Διονύση Καραβίας

Χειμώνας… Το χιόνι καλύπτει τα πάντα στην Παγοχώρα.
Τη μέρα τα παιδιά φτιάχνουν χιονανθρώπους σε κάθε γειτονιά. Το βράδυ, όμως, κάτι παράξενο συμβαίνει… κάτι μαγικό… Οι χιονάνθρωποι ζωντανεύουν, διηγούνται την ιστορία τους και, ταυτόχρονα, τα στάδια του κύκλου του νερού!
Η «Συντροφιά των χιονανθρώπων» αποτελεί ένα διδακτικό παραμύθι που το παιδί μαθαίνει τις διαφορετικές μορφές του νερού μέσα από μια μυθοπλαστική προσέγγιση.

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ:


Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news