Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

«Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα»… στο γραφείο της Κάλλης



«Η κουκουβάγια η τετραγωνομάτα» της Αννέτας...
Μαρκογιαννάκη, σε εικόνες της Μαρίας Μανουρά κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική. Ένα παιδικό βιβλίο για την ισορροπημένη χρήση της τεχνολογίας και του ίντερνετ για παιδιά από 5 ετών και πάνω.
Στο βιβλίο συναντάμε τον μικρό Τάκη που περνάει πολύ χρόνο μόνος του, παρέα με το τάμπλετ του, καθώς οι γονείς δούλευαν πολλές ώρες και η αδερφή του ήταν πολύ μεγαλύτερη. Κάποιο βράδυ στο παράθυρό του έρχεται μια κουκουβάγια! Αυτό θα είναι η αφορμή να αλλάξει ο μικρός μας φίλος.
Μεταξύ των δυο ηρώων αναπτύσσεται μια παράξενη φιλία, μια σχέση δυνατή που ο ένας γίνετε παράδειγμα για τον άλλο για να συνειδητοποιήσει πόσο βλάβη μπορεί να κάνει η ακαταλόγιστη χρήση του ίντερνετ, και γενικότερα η τεχνολογία.
Ένα βιβλίο με πολύ απλό, κατανοητό λόγο, ευρηματικό,  περνά όλα αυτά τα μηνύματα που είναι χρήσιμα για τον μικρό αναγνώστη περί τεχνολογίας, ίντερνετ και τα συναφή. Πόσο επικίνδυνο είναι να γίνει εθισμός και να χάσουν το νόημα της ζωής, να κινδυνέψει η πνευματική και ψυχική τους υγεία.
Με τρυφερότητα, χιούμορ, και ένα ξεχωριστό τρόπο, η συγγραφέας περνά στο μικρό αναγνώστη το κεντρικό μήνυμα της ιστορίας. Και αυτό δεν είναι άλλο από  την αξία της φιλίας και η δύναμη των ανθρωπίνων σχέσεων  που είναι πιο δυνατά και από την εικόνα του τάμπλετ. Αναδεικνύονται πράγματα που μπορεί ένα παιδί να κερδίσει  όταν απομακρυνθεί από την οθόνη.
Το γιατί γίνονται τα μάτια της κουκουβάγιας τετράγωνα και αν ξαναγίνουν στρογγυλά, δε θα σας το αποκαλύψω…

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news