Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ για τους μικρούς μας φίλους



«ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΙΝΣ»

ΠΑΜΕΛΑ Λ. ΤΡΑΒΕΡΣ
Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Κλασικοί Θησαυροί
Η σειρά Κλασικοί Θησαυροί συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας, και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!
Η Μαίρη Πόπινς είναι ο νέος «Κλασικός Θησαυρός» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Διασκευασμένη για παιδιά, η μαγευτική ηρωίδα Μαίρη Πόπινς αποτελεί συνώνυμο της παιδικότητας και της ανεμελιάς.
Η οικογένεια Μπανκς ζούσε στο μικρότερο σπίτι του δρόμου με τις κερασιές. Η ζωή τους έμοιαζε αρκετά συνηθισμένη μέχρι τη στιγμή που ο άνεμος γύρισε ανατολικός και έφερε έξω από την πόρτα τους την καινούρια νταντά. Η Μαίρη Πόπινς κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν. Είχε έναν θείο που όποτε γελούσε φούσκωνε σαν μπαλόνι κι ανέβαινε ψηλά στο ταβάνι, μπορούσε να συνομιλήσει με τα αστέρια και κρατούσε μια ομπρέλα στο μπαστούνι της οποίας υπήρχε ένα κεφάλι παπαγάλου! Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου ο άνεμος άρχισε να φυσά δυτικός…



«Κλασικά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν»
Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων
Εικονογράφηση: Φραντζέσκα Ρόσι

Μια ονειρεμένη συλλογή με εννιά γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταφρασμένα στα ελληνικά από την Κώστια Κοντολέων.
Η μικρή γοργόνα, ο μολυβένιος στρατιώτης, η Βασίλισσα του Χιονιού και άλλοι ήρωες συναντιόνται σε μια σκληρόδετη έκδοση με εξαιρετική εικονογράφηση!         
Μερικά από τα αγαπημένα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας ήταν σίγουρα γραμμένα από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.


«ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ;»
Στεφανί Κουτιριέ
Εικονογράφηση: Μορέν Πουανιονέκ
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Ανακαλύψτε ένα διαδραστικό βιβλίο που μιλάει όχι μόνο για ένα αλλά για όλα τα συναισθήματα και δείχνει στα παιδιά πώς να τα διαχειρίζονται.
Μια εβδομάδα γεμάτη συναισθήματα για τη μικρή Σοφία: θυμός, λύπη, περηφάνια, ντροπή, φόβος, χαρά ζήλια.


«Γιόαχιμ Φρίντριχ»
Μετάφραση: Ιωάννα Αγγελάκη
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ
Σειρά: 4½ ΦΙΛΟΙ
Παιδική λογοτεχνία
Περιπέτεια
Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις. Μόλις κυκλοφόρησε η 7η ολοκαίνουρια περιπέτειά τους!
Από τότε που ήρθε στο σχολείο ο καινούριος επιστάτης, ο κύριος Πέντελ, συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα: Αντικείμενα εξαφανίζονται και ακούγονται κραυγές που σου παγώνουν το αίμα. Κρύβει κάποιον ο επιστάτης;  Ή μήπως κινδυνεύει η κυρία Σούλτε-Στράτμαν, η αγαπημένη καθηγήτρια του Φρίντελ;
Ένα μυστήριο και μια παράξενη υπόθεση που μόνο η παρέα των  4½ φίλων μπορεί να λύσει.


«ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ: 40»
«ΕΙΡΗΝΗ»
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Συγγραφέας: Σαντρίν Μιρζά
 Εικονογράφηση: Λε Ντιό

Μια νέα σειρά βιβλίων με μοντέρνα αισθητική που απευθύνεται σε αναγνώστες 8 έως 99 ετών μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Σε αποκλειστικότητα με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό εκδοτικό Gallimard, ο οποίος για τις συγκεκριμένες εκδόσεις έχει συνεργαστεί με μια μεγάλη επιστημονική ομάδα, κάθε βιβλίο της σειρά 40 συγκεντρώνει 40 προσωπικότητες που μέσα από τη δράση τους έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει την κοινωνία μας. Για κάθε προσωπικότητα οι αναγνώστες θα βρουν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε και σημαντικά βιογραφικά στοιχεία. Ποια προσωπικότητα θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ονειροπόλοι, καλλιτέχνες, συγγραφείς, άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας. Από το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην ειρηνική διαμαρτυρία του Γκάντι και στον αγώνα του Νέλσον Μαντέλα, σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε πώς μεγάλες προσωπικότητες αφιέρωσαν τη ζωή τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο με ειρηνικό τρόπο. Ποια θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;
Για να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο του χθες και του σήμερα!


«ΓΥΝΑΙΚΕΣ»
Συγγραφέας: Ιζαμπέλ Μοτρό 
Εικονογράφηση: Βερονίκ Ζορφ
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 40 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ,
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ
Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε γυναίκες που αγωνίστηκαν κατά της βίας, της στέρησης
της ελευθερίας και βοήθησαν ώστε να ακουστεί η φωνή των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Έκαναν τόσο πολλά για όλους, γυναίκες και άνδρες, ενώ οι πράξεις τους είχαν πάντα την ίδια κατεύθυνση, προς την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Ποια θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο;
Γιατί αξίζει να παλεύουμε για τα όνειρά μας!


«Πειρατές στο Αιγαίο»
ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ
Γαλάζια Βιβλιοθήκη 
Μετάφραση: Γιάννης Γ. Θωμόπουλος

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν –και το μοναδικό του βιβλίο με ελληνικό ενδιαφέρον- μόλις κυκλοφόρησε στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη. Η εμβληματική αυτή σειρά, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966, συνεχίζει μετά από 52 χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα.
Οι Πειρατές στο Αιγαίο είναι ένα σπουδαίο έργο το οποίο αναδεικνύει την αγάπη του Ιουλίου Βερν για τον δίκαιο αγώνα της Ελλάδας για ανεξαρτησία και ενσταλάζει στα παιδιά αξίες όπως ο πατριωτισμός, η ανιδιοτέλεια και η πίστη στη φιλία.
Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 στο Αιγαίο σκορπούν τον τρόμο πειρατές και έμποροι σκλάβων. Ανάμεσά τους κι ο Έλληνας Νικόλας Στάρκος, που συνεργάζεται χωρίς ντροπή με τους κατακτητές. Μόνο η μητέρα του τολμά να του αντισταθεί, η φλογερή πολεμίστρια Ανδρονίκη, που μάχεται στον αγώνα εναντίον των Τούρκων. 
Την ίδια στιγμή στην Κέρκυρα ο πάμπλουτος τραπεζίτης Ελιτσούντο ετοιμάζεται να παντρέψει την κόρη του Χατζίν με τον Γάλλο φιλέλληνα Ανρί ντ’ Αλμπαρέ. Όταν ακυρώνεται ο γάμος, ο Ανρί, απογοητευμένος, εγκαταλείπει το νησί και ως κυβερνήτης της κορβέτας Σιφάντα αναζητά σε όλο το Αιγαίο τον μυστηριώδη πειρατή Σακρατίφ. Τι σχέση έχει ο Νικόλας Στάρκος με τον Σακρατίφ; Θα καταφέρει η Χατζίν να γλιτώσει από τους πειρατές; 


«ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ»
ΤΖΕΡΡΥ ΓΟΥΑΪΚΟΦ & ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΓΙΟΥΝΕΛ
Οικογένεια
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης

Πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα συμπεριφοράς που παρουσιάζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μόλις κυκλοφόρησε το πλέον κατάλληλο βιβλίο για γονείς, με πρακτικές συμβουλές και σαφείς οδηγίες για κάθε πρόβλημα συμπεριφοράς και πειθαρχίας των παιδιών.
Αυτό το πρακτικό βιβλίο διδάσκει τους γονείς πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα πιο κοινά προβλήματα συμπεριφοράς της προσχολικής ηλικίας.   Από την επιθετικότητα και την αδελφική αντιζηλία, μέχρι την ακαταστασία και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα τους βοη­θήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους, να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια.  Με όπλο την υπομονή και τη σιγουριά που προσφέρει η γνώση, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τη σωστή συμπεριφορά στα παιδιά τους και να απολαύσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.