Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



...ίσως σας αφορά



«ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ»
Πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα συμπεριφοράς που παρουσιάζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας
ΤΖΕΡΡΥ ΓΟΥΑΪΚΟΦ & ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΓΙΟΥΝΕΛ
Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης
Οικογένεια

Μόλις κυκλοφόρησε το πλέον κατάλληλο βιβλίο για γονείς, με πρακτικές συμβουλές και σαφείς οδηγίες για κάθε πρόβλημα συμπεριφοράς και πειθαρχίας των παιδιών.
Αυτό το πρακτικό βιβλίο διδάσκει τους γονείς πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα πιο κοινά προβλήματα συμπεριφοράς της προσχολικής ηλικίας.   Από την επιθετικότητα και την αδελφική αντιζηλία, μέχρι την ακαταστασία και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα τους βοη­θήσουν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους, να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια.  Με όπλο την υπομονή και τη σιγουριά που προσφέρει η γνώση, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τη σωστή συμπεριφορά στα παιδιά τους και να απολαύσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή.




«Η μεταμόρφωση και άλλες ιστορίες»
ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ
Μετάφραση-Επίμετρο: Απόστολος Στραγαλινός
Ξένη κλασσική λογοτεχνία

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας σε νέα μετάφραση από το γερμανικά του Απόστολου Στραγαλινού τέσσερα κλασικά διηγήματα του Φραντς Κάφκα που αποτυπώνουν με τον πλέον αυθεντικό τρόπο τη συγγραφική δεινότητα και την απαράμιλλη δημιουργική σκέψη του κορυφαίου συγγραφέα του 20ού αιώνα. Ανάμεσά τους η Μεταμόρφωση, η πιο διάσημη ιστορία του, η οποία γράφτηκε γύρω στα τέλη του 1912 και αποτελεί το μεγαλύτερο από τα διηγήματα που δημοσίευσε ο συγγραφέας όσο ζούσε.
Ο περιοδεύων πωλητής Γκρέγκορ Σάμσα ξυπνάει ένα πρωί διαπιστώνοντας πως έχει μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο ζωύφιο. Την αρχική του έκπληξη διαδέχεται το μαρτύριο, ένας εφιάλτης πέρα για πέρα αληθινός, που βιώ­νεται χωρίς να φωτίζεται η γενεσιουργός αιτία. Οι γονείς του αρχικά ξαφνιάζονται, όμως γρήγορα συνειδητοποιούν την κατάσταση και την αποδέχονται. Σιωπούν, υποφέρουν, ανέχονται και αποτραβιούνται στον ιδιωτικό, περίκλειστο μικρόκοσμό τους. Το πιο γνωστό διήγημα του Φραντς Κάφκα αποτελεί μια παραβολή γεμάτη συμβολισμούς.  Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται ακόμη:
        Η κρίση, το πρώτο ολοκληρωμένο διήγημα του Κάφκα, γραμμένο μέσα σε μόλις οκτώ ώρες μια νύχτα του Σεπτεμβρίου του 1912.
        Η σωφρονιστική αποικία, ένας τόπος τιμωρίας και απόλυτης φρίκης, όπου το Κακό κυριαρχεί, γραμμένο τον Οκτώβριο του 1914.
        Ένας αγροτικός γιατρός, ένα από τα πιο αινιγματικά και μυστηριώδη έργα του, από τα λίγα που ο Κάφκα πρόλαβε να δει εν ζωή δημοσιευμένα.




«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ LYKKE»
Ο ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
MAΪΚ ΒΑΪΚΙΝΓΚ
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά
Lifestyle

Κυκλοφορεί στα ελληνικά το δεύτερο βιβλίο του  του Μάικ Βάικινγκ, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας στη Δανία. Μετά την τεράστια ανταπόκριση του Βιβλίου του Hygge, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, με πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως, διαβάστε στο Βιβλίο του Lykke τα μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων και γιατί η Δανία θεωρείται από πολλούς η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου.  Ο Μάικ Βάικινγκ προσπαθεί να καταλάβει τι κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να απαντήσει στο ερώτημα δεν περιορίζεται μόνο στη συνταγή των Δανών, αλλά θέτει ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:
       Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία;
       Πόσες ώρες πρέπει να εργαζόμαστε;
       Οι πόλεις μάς κάνουν πιο δυστυχισμένους;
Από το πώς αξιοποιούμε δημιουργικά τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο μας μέχρι την ποιότητα των σχέσεών μας, αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει συμβουλές από τις πιο ευτυχισμένες γωνιές του πλανήτη και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε το Lykke στη ζωή μας.
Lykke (Luu-kah): Ευτυχία


«Το δέκατο πέμπτο λεπτό»
ΜΑΡΤΖΕΡΙ ΑΛΙΝΓΚΧΑΜ
Μετάφραση: Άλκηστις Τριμπέρη
Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Για πρώτη φορά στα ελληνικά κυκλοφορεί ένα διαχρονικό, κλασικό μυθιστόρημα με σφιχτοδεμένη πλοκή που διαδραματίζεται εν καιρώ πολέμου. Η Μάρτζερι Άλινγκχαμ συγκαταλέγεται στους εξέχοντες συγγραφείς που έφτασαν το μυθιστόρημα στην ωριμότητά του στις δεκαετίες του μεσοπολέμου. Θεωρείται μια κλασική συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων ίδιου επιπέδου με την Άγκαθα Κρίστι.
Στο ξέσπασμα του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου ο ντετέκτιβ Άλμπερτ Κάμπιον ξυπνά σε ένα νοσοκομείο πάσχοντας από αμνησία, ενώ κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό. Το μόνο που μπορεί να θυμηθεί είναι πως βρισκόταν σε μια μυστική αποστολή ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση.  Δραπετεύοντας από το νοσοκομείο και καταδιωκόμενος από την αστυνομία, ο πρώτος άνθρωπος που συναντά θα βρεθεί λίγο αργότερα δολοφονημένος. Γιατί ο αριθμός δεκαπέντε εμφανίζεται επίμονα, σχεδόν τυραννικά, στην έρευνά του; Ανίκανος να αναγνωρίσει ακόμα και την αγαπημένη του μνηστή, ο Κάμπιον πασχίζει απεγνωσμένα να ενώσει τα κομμάτια του παζλ τη στιγμή που διακυβεύεται η ίδια η μοίρα της Αγγλίας.    Η Άγκαθα Κρίστι αποκαλούσε τη Μάρτζερι Άλινγκχαμ «λαμπερό φως», αφού στον χαρακτήρα του Άλμπερτ Κάμπιον δημιούργησε έναν από τους σπουδαιότερους ντετέκτιβ της αστυνομικής λογοτεχνίας.


«Lumen»
ΜΠΕΝ ΠΑΣΤΟΡ
Μετάφραση:Χρήστος Καψάλης
Ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου

Κυκλοφόρησε και στα ελληνικά το Lumen, μια ιστορία που συνδυάζει το σασπένς και τις ανατροπές ενός αστυνομικού μυθιστορήματος με την ενδελεχή ιστορική έρευνα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί ήδη σε 12 γλώσσες και είναι best seller στην Ιταλία. Η Μπεν Πάστορ είναι βραβευμένη ως η καλύτερη συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων και θεωρείται διάδοχος του Φίλιπ Κερ. Το Lumen είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Μπόρα. Συνολικά η σειρά αποτελείται από δώδεκα βιβλία, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες από τις εκδόσεις Μίνωας.
Κρακοβία, 1939. Την ώρα που ξεσπούν τα πρώτα βίαια επεισόδια του μαζικού εκτοπισμού και της εξόντωσης των Πολωνών Εβραίων, ο Γερμανός λοχαγός Μάρτιν Μπόρα καλείται να διαλευκάνει τη δολοφονία της ηγουμένης Καζιμιέρτζα. Η μοναχή, η οποία περιβάλλεται από μια αχλή αγιοσύνης και πιστεύεται πως είχε προβλέψει και το ξέσπασμα του πολέμου, βρίσκεται νεκρή από σφαίρα στο προαύλιο της μονής.
Απρόσμενος συνεργάτης του Μπόρα σε αυτή την έρευνα είναι ένας Αμερικανός ιερέας πολωνικής καταγωγής, ο πατέρας Τζον Μαλέτσκι. Ο ιερέας είχε φτάσει στην Κρακοβία ως ειδικός απεσταλμένος της Αγίας Έδρας, προκειμένου να διαπιστώσει την αξιοπιστία των προφητικών δυνάμεων που αποδίδονταν στην ηγουμένη. Ποιο μυστήριο κρύβει η αγαπημένη επίκληση της ηγουμένης «Lumen Christi, Adiuva Nos»; Ποιος ο ρόλος της σαγηνευτικής ηθοποιού Εύα Κοβάλσκα; Συγκλονισμένος από τη βία και την ακραία ιδεολογία των ναζί, ο Μπόρα, Πρώσος ευγενής στην καταγωγή, δοκιμάζεται σε εφιαλτικό βαθμό. Σε αυτό τον ζοφερό περίγυρο διακινδυνεύει τη ζωή του προσπαθώντας να εξιχνιάσει δύσκολες αστυνομικές υποθέσεις, αλλά και να αναδείξει τα εγκλήματα που διέπρατταν καθημερινά τα SS.                         


«Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης»
Ψυχολογικό θρίλερ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

Το έκτο βιβλίο της Ελευθερίας Μεταξά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ με συνεχές σασπένς, ένταση και ανατροπές που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.
Ο Απόλλωνας Ροδόπουλος, λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και μανιώδης συλλέκτης αρχαιοτήτων, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων από μικρή ηλικία, κατορθώνει να εξελιχθεί σε έναν επιχειρηματία με τεράστια περιουσία, δύναμη και κύρος. Στόχος του να γίνει κυρίαρχος όλου του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό δημιουργεί μία αίρεση πιστών στην αρχαία καταχθόνια θεότητα Εκάτη και δεν διστάζει να θυσιάσει αθώους ανθρώπους στο όνομα μιας ξεχασμένης από αιώνες θρησκείας.
Ο αστυνόμος Βαρσάμης, προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μαζί με την Ελληνοαυστραλή ανθρωπολόγο Μάρθα Τζόουνς προσπαθούν να ξετυλίξουν τη μυστηριώδη υπόθεση τελετουργικών φόνων…  Με φόντο το νησί της Αίγινας, το άγαλμα της τριπρόσωπης Εκάτης θα σπείρει τον θάνατο, στήνοντας με μαεστρία έναν θανατηφόρο ιστό γύρω από τη Μάρθα και τον Βαρσάμη, που θα κάνουν τα πάντα για να ματαιωθεί η αρχαία προφητεία: «Όταν ματώσει η Μεγάλη Σελήνη, θα πεθάνει το παιδί με τα μάτια του λύκου που δεν βλέπουν, για να δώσει τη δύναμη στον Απόλλωνα να λούσει το σύμπαν με το φως του…». 




«Καλό βόλι»
Οι κάλπες και τα τερτίπια μιας άλλης εποχής (1864-1940)
 Θωμάς  Σιταράς

Ο γνωστός αθηναιογράφος και μετρ της κοινωνικής ιστορίας και  της καθημερινότητας της παλιάς Αθήνας, Θωμάς Σιταράς, στο νέο του βιβλίο παρουσιάζει την εκλογική ατμόσφαιρα στις βουλευτικές και δημαρχιακές εκλογές, την επίδραση των κομμάτων και του κομματισμού, τη λειτουργία της Βουλής και των κυβερνητικών υπηρεσιών, τους βουλευτές και τα ρουσφέτια τους, την εκμετάλλευση των ψηφοφόρων και των ανέργων μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής.
 Μια γλυκιά και πικρή, συνάμα, αναδρομή στα εκλογικά συμβάντα των παλιών χρόνων, για να μάθουμε, να θυμηθούμε, να συγκρίνουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτούργησε το δημοκρατικό μας πολίτευμα, μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Ένα περιβάλλον γεμάτο πάθος, βία, νοθεία κι επεμβάσεις κάθε τύπου… Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τη «διαστροφική», πολλές φορές, ευστροφία που μας διακρίνει ως Έλληνες δημιουργώντας ατελείωτες ιστορίες. Στην αρχή, προξενούν ιλαρότητα, αλλά μετά θλίψη και προβληματισμό. Ψήφος ή… ψόφος;  Ο αναγνώστης αναλογίζεται τι και πόσα τελικά έχουν αλλάξει στη νεότερη Ιστορία μας. Κι αυτός ο προβληματισμός πιθανόν να μας βοηθήσει σήμερα να ερμηνεύσουμε αρκετά από τα συμβαίνοντα, αφού το βιβλίο αναδεικνύει τις ρίζες, την πηγή από όπου ξεκίνησαν όλα.



«ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ… από την ευτυχία»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΟΣ
Αυτοβελτίωση

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ… από την ευτυχία. Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος, σε αυτό το νέο βιβλίο αυτοβελτίωσης,  συνθέτουν έναν οδηγό καθημερινότητας, έναν οδηγό χαράς και ευτυχίας χαρίζοντάς μας απλές συμβουλές που θα φτιάξουν τη μέρα μας και τη διάθεσή μας.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος ή διάσημος για να νιώσει ευτυχισμένος. Η ευτυχία θέλει καλή υγεία και κακή μνήμη. Άλλωστε, ευτυχία δεν είναι ο σταθμός, αλλά ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Η ίδια η ζωή είναι ευτυχία.
 Απολαύστε τη ζωή σας για να μπορέσετε, κάνοντας τον απολογισμό σας, να πείτε ότι τελικά το ταξίδι άξιζε. Αναλάβετε δράση άμεσα, χωρίς αναβολές, γιατί η σημερινή μέρα αύριο θα είναι ήδη παρελθόν. Η ανατολή προϋποθέτει τον ήλιο. Ο ήλιος είστε εσείς!
Απέχετε μόνο δέκα λεπτά
από την ευτυχία,
αξίζει να την αναζητήσετε!