Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Σαν Και Πρώτα



Στην Ελλάδα του 2019 ένα νεαρό ζευγάρι, η Αθηνά...
και ο Μάριος κάνουν όνειρα για το μέλλον. Έχοντας διεκδικήσει το δικαίωμα τους στην επιτυχία, έχοντας βρεί ο ένας στο πρόσωπο του άλλου τον συνοδοιπόρο για μια ήρεμη ζωή και στο χαμόγελο της κόρης τους Νεφέλης, ένα λόγο να παλέψουν για το αύριο, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να απειλήσει την ευτυχία τους. Ώσπου μια μέρα χτυπάει την πόρτα του Μάριου η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.
Η άρνηση του Μάριου να δεχτεί την ασθένεια του και να αντιμετωπίσει το αύριο που φαίνεται πια τόσο μακρινό από αυτό που σχεδίαζε, η αλλαγή που βιώνει τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο με μια ασθένεια σαν την Σκλήρυνση αλλά και που σίγουρα θα ταυτιστούν μαζί του σε ευρύτερο φάσμα και τόσοι άλλοι, μας κάνουν να αναρωτηθούμε. ‘’Πόσο δεδομένα θεωρούμε όσα έχουμε γύρω μας’’ και ‘’πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα που δεν σκεφτόμαστε αν και υπάρχει γύρω μας και πολύ κοντά μας’’. 
Η αγάπη της Αθηνάς για τον Μάριο παρά τις δυσκολίες, η στήριξη του αδερφού της Νίκου, που μέσα από την χιουμοριστική του σκοπιά βλέπουμε πως οι λύσεις μπορεί να έρχονται από ανθρώπους ή μονοπάτια που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ και τέλος η εμφάνιση μιας παράξενης γυναίκας, της Mya, έρχονται να φωτίσουν τα σκοτάδια. 
Γιατί η λύση πολλές φορές δεν είναι το προφανές και το σύνηθες, γιατί δεν υπάρχει καλύτερος γιατρός για τον εαυτό μας από εμάς τους ίδιους και γιατί ευτυχώς… κάποια χαμόγελα δεν σβήνουν ποτέ και έτσι αν και είμαστε πια διαφορετικοί όλα μπορούν να γίνουν Σαν Και Πρώτα.

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Θέατρο Άβατον – Ευπατριδών 3, Κεραμεικός
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103412689

Συντελεστές:
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Μιχάλης Τιγκιρίδης
Βοηθός σκηνοθέτη α/ Δραματουργική επιμέλεια: Παναγιώτης Μαρίνος
Βοηθός σκηνοθέτη β: Αλέξανδρος Λουίζος
Φωτισμοί: Γιώργος Ψυχράμης
Μουσική: Γιώργος Σακελλαρίου, Ταφ Λάθος
Ενδυματολόγος: Σοφία Αλεξανιάν
Σκηνικά: Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Μιχάλης Τιγκιρίδης
Μακιγιάζ: Δέσποινα Παπαϊωάννου

Παραγωγή: FKMB productions
Διανομή: Δημήτρης Νικολόπουλος, Δήμητρα Μπουρνελέ, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Δημήτρης Πανέλης, Μαρία-Νεφέλη Δούκα (βίντεο)