Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος



«ΒΙΒΛΙΟΜΟΥΣΕΙΟ»

Κείμενο: Jo Nelson
Εικονογράφηση: Richard Wilkinson
Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο
Βιβλία γνώσεων για παιδιά ηλικίας 8+

Μπορείτε να φανταστείτε ένα μουσείο που δεν κλείνει ποτέ;
Ή ακόμα καλύτερα ένα μουσείο που χωράει στη βιβλιοθήκη σας;
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος σας καλωσορίζουν στο Βιβλιομουσείο, ένα βιβλίο που στεγάζει μια εκπληκτική συλλογή με περισσότερα από 130 τεχνουργήματα αρχαίων πολιτισμών. Τα κείμενα του βιβλίου, γραμμένα από την Jo Nelson, ερευνήτρια και συγγραφέα βιβλίων γνώσεων, γίνονται εύκολα κατανοητά από τα παιδιά και συνοδεύονται με την εξαιρετική εικονογράφηση του συνεργάτη του περιοδικού Time Richard Wilkinson, που θα τους εξάψει τη φαντασία. Την ελληνική μετάφραση υπογράφει η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρίζα Ντεκάστρο.
Ανακαλύψτε την παγκόσμια ιστορία και περιπλανηθείτε στον αρχαίο κόσμο μέσα από δημιουργήματα πολιτισμών που μεγαλούργησαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να ανθίζουν ακόμα και σήμερα. Από αίθουσα σε αίθουσα θα βρείτε επιλεγμένα εκθέματα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου όπως το Βρετανικό Μουσείο, το μουσείου του Λούβρου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το Εθνικό Μουσείο της Κίνας κ.ά. Μέσα από τη ρεαλιστική εικονογράφηση παρουσιάζονται αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και άλλα πιο ιδιαίτερα, όπως περίτεχνα κοσμήματα, τελετουργικά όπλα, επιτραπέζια παιχνίδια και λατρευτικές μάσκες, που βοηθούν να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον κάθε πολιτισμό.
Ένα βιβλίο - ταξίδι γνώσεων από την Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο έως την Αρχαία Κίνα και την Αμερική, με συνταξιδιώτες τους Βίκινγκ, του Μάγια, τους Κέλτες, τους Αβορίγινες και διάφορους άλλους σπουδαίους πολιτισμούς.



«ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ»
Out of the Box Challenge
Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας
Για μαθητές Γ΄-Δ΄ & Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού

Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής;
Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα;
Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού;
Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη;
Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις;
Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου;
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο συγγραφέας και ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box Αλέξανδρος Παπανδρέου σε προσκαλούν να αναπτύξεις την κριτική ικανότητα και τη φαντασία σου. Επιστράτευσε τα πιο πολύτιμα εργαλεία,  την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη δημιουργικότητά σου, και ξεκίνα αυτό το συναρπαστικό ταξίδι!
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρεις ερωτήσεις και γρίφους που έχουν στόχο να σε κάνουν να σκεφτείς κριτικά και δημιουργικά, και όχι να εξετάσουν τις γνώσεις σου. Είναι τα θέματα του Out of the Box Challenge, του πρώτου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας για παιδιά Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, χωρισμένα ανά ηλικιακή κατηγορία. Στο τέλος κάθε κατηγορίας υπάρχουν οι απαντήσεις των θεμάτων αλλά και οι πίνακες καταγραφής των πόντων από κάθε ερώτηση.
Ένα μοναδικό βιβλίο που θα εξάψει τη φαντασία των παιδιών!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Νέα σειρά βιβλίων γνώσεων από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Το ξέρετε ότι μια σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας;


«ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Chris Ferrie & Julia Kregenow, PhD
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου



«Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Chris Ferrie
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου


«ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Chris Ferrie
Μετάφραση: Τίνα Νάντσου
Τη σειρά υπογράφει ο βραβευμένος καθηγητής Chris Ferrie, ενώ τη μετάφραση στα ελληνικά έκανε η Τίνα Νάντσου, καθηγήτρια Φυσικής στη Σχολή Χιλλ.
Αστροφυσική, Κβαντική Φυσική και Επιστήμη των Πυραύλων είναι τα τρία βιβλία που θα βοηθήσουν τους μικρούς αναγνώστες να καταλάβουν έννοιες που ίσως φαίνονται δύσκολες ακόμα και στους μεγάλους. Από τι υλικό φτιάχνονται τα αστέρια; Ποια είναι η ενέργεια που τα κρατά τόσο θερμά; Τι είναι το κβάντο; Έχουν όλα τα ηλεκτρόνια ενέργεια; Γιατί τα φτερά των πυραύλων έχουν τέτοιο σχήμα; Πώς εκτοξεύεται ένας πύραυλος;  Αυτά και πολλά ακόμα θα απαντηθούν μέσα από απλές εικόνες και έννοιες, προσφέροντας στα μικρά παιδιά στιγμές γνώσης και διασκέδασης.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο Chris Ferrie εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη θεματική των βιβλίων του, όταν έψαξε χωρίς αποτέλεσμα στα βιβλιοπωλεία παιδικά βιβλία Φυσικής για τη μικρή του κόρη. Τα βιβλία γνώσεων της σειράς ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι τα πρώτα βιβλία STEM  (Science, Technology, Engineering, Mathematiscs) στην Ελλάδα, που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας και αποτελούν την ιδανική εισαγωγή σε σύνθετες έννοιες αλλά και έναν ενδιαφέροντα τρόπο να ανακαλύψουν οι μικροί μαζί με τους μεγάλους τον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Ένα Πανεπιστήμιο για μικρά παιδιά για τη βιβλιοθήκη σας!