Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Έχουν όλοι έναν ξεχωριστό σκοπό ζωής;



Αγαπητέ Swami Kriyananda...

Πάντοτε ένιωθα πως είμαι διαφορετικός κατά κάποιον τρόπο. Δεν γνωρίζω όμως τον σκοπό της ζωής μου. Έπειτα από τριάντα οκτώ χρόνια στη Γη! Είμαι δυσαρεστημένος από τη ζωή μου. Σε παρακαλώ, βοήθησέ με να βρω αυτό που ψάχνω.

Αγαπητέ,
Όλοι οι άνθρωποι έχουν έναν ξεχωριστό σκοπό στη ζωή τους. Να θυμάσαι όμως πως δεν υπάρχει πιο σημαντική εργασία από το να βοηθάς τον εαυτό σου και τους άλλους να φτάσουν τον Θεό. Αλλιώς, το να δημιουργήσεις αυτοκρατορίες ή να διδάσκεις τους άλλους είναι χωρίς νόημα.
Το dharma κάποιου – το πραγματικό του πνευματικό καθήκον – είναι αυτό που θα τον ελευθερώσει από τις επαναλήψεις του karma – της δράσης.
Σύμφωνα με τις τάσεις που φέρνει κάποιος από το παρελθόν, μπορεί το πεπρωμένο του να είναι να γίνει οδοκαθαριστής, ακόμα κι αν έχει την ευφυΐα ή τη μόρφωση να κερδίζει περισσότερα κάνοντας μια άλλη δουλειά.
Ο πιο σωστός τρόπος να ανακαλύψει κάποιος τον σκοπό της ζωής του είναι να συντονιστεί με τη θέληση του Θεού μέσω του διαλογισμού, δηλαδή με τις σιωπηλές παροτρύνσεις της εσώτερης ψυχής του.
Πρώτα διαλογιστείτε και νιώστε γαλήνη στην ψυχή σας. Έπειτα κρατήστε αυτή την ερώτηση στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας (το σημείο του σταυρού στο σώμα σας).
Ακόμα κι αν δεν πάρετε κάποια σαφή απάντηση, θα δείτε πως αυτή η πρακτική θα σας οδηγήσει προς την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε.
Η καθοδήγηση όμως δεν έρχεται πάντα όταν καθόμαστε και περιμένουμε παθητικά. Μερικές φορές (μάλλον τις περισσότερες) πρέπει εμείς να κάνουμε το πρώτο βήμα.
Τότε, αν θέλουμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε τον Θεό, ανακαλύπτουμε πως τα βήματά μας οδηγούνται με ανεξιχνίαστους τρόπους, σαν αυτό να γίνεται από κάποια εσωτερική δύναμη.
Να θυμάσαι όμως, ο πραγματικός σκοπός της ζωής σου δεν είναι να κάνεις «αυτό» ή το «άλλο» αλλά μέσω κάθε δραστηριότητας, όποια κι αν είναι αυτή, να βρεις τον Θεό. Με αυτή τη λογική, ο σκοπός είναι ίδιος για όλους τους ανθρώπους. Μόνο τα μονοπάτια διαφέρουν.
Οτιδήποτε άλλο κι αν κάνεις, αφιέρωσε χρόνο για να βρεις τον Θεό μέσω του βαθύ διαλογισμού. Γιατί, πάνω απ΄ όλα υπάρχει ο δρόμος προς την τέλεια ολοκλήρωση.
Με θεία φιλία,
Swami Kriyananda

Ποιος είναι ο Swami Kriyananda
Ο Swami Kriyananda (James Donald Walters, 19 Μαΐου 1926 – 21 Απριλίου 2013), ήταν μαθητής του Paramahansa Yogananda και ιδρυτής της Ananda, ενός παγκόσμιου κινήματος κοινοτήτων βασισμένων στο ιδανικό της Παγκόσμιας Αδελφότητας του Yogananada. Ο Yogananda τον έχρισε πρόεδρο της Αδελφότητας της Αυτο-Γνωσίας και του ανέθεσε να διδάξει την Kriya Yoga. Το 2009 ίδρυσε ένα νέο τάγμα μοναχών, το Τάγμα Nayaswami (διαβάστε την βιογραφία του εδώ).

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός
Από:  www.ananda.org
Πηγή: Awaken.gr