Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο «aylogyros news»… σεργιάνι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (foto)



Με αφορμή το κάλεσμα της δημοσιογράφου κας Βίκυς Τσιανίκα...

όπου μιλήσαμε για το νέο μου μυθιστόρημα «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος, στην εκπομπή της «ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΝΕΡΑΪΔΕΣ», για τη «Φωνή της Ελλάδας» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, βρήκα την ευκαιρία να ζητήσω ως «χάρη», μια «ξενάγηση» στους χώρους της ΕΡΤ.



Η απάντηση ήταν θετική…







Έτσι ξεκίνησε μια περιήγηση στον χώρο του πολιτισμού, εκεί που γράφτηκε και συνεχίζει να γράφεται η νεώτερη ελληνική ιστορία, κάποιες φορές με μαύρα γράμματα και κάποιες άλλες με χρυσά, δηλώνοντάς μας πως το μεγαλείο του πολιτισμού δεν σταματά να πιστοποιεί την αυθεντικότητα και την πραγματικότητα όσων με πάθος υπηρετούν τις Τέχνες.





Αισθάνθηκα δέος… περπατώντας στους διαδρόμους και μένοντας για μερικά λεπτά μπροστά σε «εικόνες του χθες»!!!


Εκπροσωπώντας παράλληλα και τον «Aylogyros news» και γνωρίζοντας ότι η κα. Βίκυ Τσιανίκα σε λίγα λεπτά θα έμπαινε στο στούντιο για την επόμενη εκπομπή της στο «Τρίτο Πρόγραμμα», την ακολούθησα μέχρι την αίθουσα που έκανε πρόβα η Ορχήστρα της ΕΡΤ, για να χαθώ στη συνέχεια στους διαδρόμους, ακολουθώντας τις «πινακίδες» προς την έξοδο…


Μια επίσκεψη μοναδική, ένα απόγευμα γεμάτο συγκινήσεις, εκεί που η Ιστορία και οι Τέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Ευχή μου, κάθε Έλληνας να περάσει το «κατώφλι» της ΕΡΤ, έστω και για λίγο, ώστε να γευτεί αυτή τη μοναδικότητα του πολιτισμού.


ΥΓ. κα. Βίκυ Τσιανίκα, σας ευχαριστώ γι’ αυτό το ΔΩΡΟ…

Παύλος Ανδριάς
by aylogyros news