Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πέντε ασκήσεις που ανακουφίζουν από το άγχος!!!


Το στρες αποτελεί πρόβλημα για την καθημερινότητα όλο και περισσότερων ανθρώπων. Προβλήματα οικονομικά, εργασιακά, θέματα υγείας επιβαρύνουν την ψυχολογία μας και δημιουργούν στρες, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί...


χειρότερα προβλήματα στην υγεία μας και τη λειτουργικότητά μας. Η άσκηση γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μέτρο αντιμετώπισης του άγχους.

Η άσκηση μπορεί να μειώσει στρεσογόνες ορμόνες, όπως η κορτιζόλη, και να αυξήσει τις ενδορφίνες, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας. Ακόμη μέσω της άσκησης «ξεσπάμε», ανεβάζουμε την αυτοπεποίθησή μας, αποσπάται η προσοχή μας από τα προβλήματα, ενώ βελτιώνεται η υγεία μας.

Δείτε μερικές ασκήσεις που θα σας ανακουφίσουν άμεσα από το άγχος και το στρες.

Διαλογισμός
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός αποτελεί την ιδανική άσκηση για τη μείωση του στρες. Πρόκειται για μια αρκετά απλή διαδικασία που «καθαρίζει» το μυαλό. Καθίστε με τα πόδια σταυροπόδι στο πάτωμα και κλείστε τα μάτια σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Συγκεντρωθείτε και σκεφτείτε θετικά πράγματα, όπως η στιγμή που γίνατε μητέρα ή που σας έκαναν πρόταση γάμου. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

Δανεικά από τη γιόγκα
Η γιόγκα αποτελεί ένα από τα καλύτερα είδη άσκησης για την καταπολέμηση του στρες. Μπορείτε να δανειστείτε κάποιες ασκήσεις από τη γιόγκα, κάνοντας παραλλαγές. Για παράδειγμα, δοκιμάστε αυτήν την παραλλαγή της στάσης «Πολεμιστής Ι». Σταθείτε όρθια με τους ώμους πίσω. Σηκώστε το δεξί σας πόδι και φέρτε το μπροστά, λυγίζοντας το γόνατο σε ορθή γωνία. Αν μπορείτε φέρτε το δεξί χέρι μπροστά και το αριστερό πίσω. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

Περπάτημα
Το περπάτημα είναι επίσης ένα ισχυρό αναλγητικό από το στρες. Αυτή η άσκηση δεν απαιτεί καθόλου εξοπλισμό αλλά θα πρέπει να διαθέσετε λίγο χρόνο από την καθημερινή σας ρουτίνα. Περπατήστε σε ένα ήσυχο μέρος, όσο το δυνατόν πιο μακριά από τεχνολογίες. Ιδανικά, ξυπνήστε το πρωί λίγο νωρίτερα και περπατήστε σε ήρεμο ρυθμό για περίπου μία ώρα την ημέρα, τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Χαλαρώστε
Πρόκειται για την πιο απλή άσκηση που ανακουφίζει το στρες. Απλώς ξαπλώστε σε ένα στρώμα γυμναστικής και φέρτε τα χέρια σας στο πλάι με τα πόδια στην ευθεία. Κλείστε τα μάτια. Ύστερα από λίγο τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω στην κοιλιά σας, έτσι ώστε να νιώθετε τις αναπνοές σας. Αναπνέετε όσο μπορείτε από την κοιλιά, έτσι ώστε η κοιλιά να «πηγαίνει» προς την πλάτη και εκπνεύστε αργά.

Τι κάνουμε στα δύσκολα;

Τι κάνουμε στα δύσκολα; Κολυμπάμε! Αυτό υποστηρίζει η Ντόρι στο «Ψάχνοντας τον Νέμο» και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την πιστέψουμε! Το κολύμπι μπορεί να απομακρύνει τα προβλήματά σας αν το αφήσετε να το κάνει. Κολυμπήστε για 20 λεπτά την ημέρα, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Η κολύμβηση ενεργοποιεί σχεδόν όλους σας τους μύες και μετά την άσκηση θα αισθάνεστε ανακούφιση σε όλο το σώμα... (mama365)