Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα δήθεν παιδικό βιβλίο:«Τι φταίει για την κρίση μπαμπά»!!!


Ένας «δεξιός» δημοσιογράφος και ένας «αριστερός» εικονογράφος μιλούν μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου -παραμυθιού για τα αίτια της κρίσης...


Με δύο εξώφυλλα και τίτλο «Τι φταίει για την κρίση μπαμπά» και υπότιτλο « Η απάντηση του δεξιού μπαμπά και η απάντηση του αριστερού μπαμπά» το βιβλίο που έγραψε στα πορτογαλικά ο δημοσιογράφος Ζοάο Μιγκέλ Ταβάρες και εικονογράφησε ο Νούνο Σαρίβα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. Αν και ανήκουν σε δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα, ο Ζοάο Μιγκέλ Ταβάρες ανήκει στη Δεξιά και ο Νούνο Σαρίβα στην Αριστερά, συνυπογράφουν ένα «δήθεν» παιδικό βιβλίο, ένα ιδεολογικό παραμύθι που διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν μονοσήμαντες απαντήσεις. 
Σε μετάφραση Κατερίνας Χτενελή και Λένας Ιωαννίδου και επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα, αναλύει μέσα από 34 σελίδες και ανάλογα σκίτσα τα αίτια της κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο παρουσιάστηκε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN και το παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Βιτόρ Γκασπάρ... (protothema)