Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο σαρκικός πειρασμός...


Το ξεκίνημα μιας παράνομης σχέσης, όσο κίνδυνο και αν έχει μέσα της, είναι μέσα στα μέλια και την αμοιβαία κατανόηση, καθώς οι νόμιμες σχέσεις τους μπλοκάρουν και τους πικραίνουν τη ζωή. Ζουν το όνειρο, ανταλλάσσουν καυτές ανάσες κάτω από τη μύτη των άλλων και δηλώνουν...

μόνιμοι κάτοικοι του παραδείσου της απόλαυσης.
Μέχρι τη στιγμή που ο κερατάς, αρσενικό ή θηλυκός λέω και πάλι, το παίρνει γραμμή και γίνεται της απιστίας το πανηγύρι.
Τότε είναι που το όνειρο γίνεται εφιάλτης και όλοι προσπαθούν να βρουν τους λόγους που τους οδήγησε σ’ αυτή την κατάσταση, χωρίς ποτέ να το ψάξουν σε βάθος, μένοντας ικανοποιημένοι από επιφανειακές τοποθετήσεις και απαντήσεις, που έχουν να κάνουν με τον εγωισμό και το σεξουαλικό image.
Οι λόγοι που οδηγούν κάποιους ανθρώπους στην απιστία, πολλοί και διάφοροι. Οι πιο διάσημοι πάντως είναι ζήλια, καταπίεση, βία και εξευτελισμός, με κύριους πόλους έλξης τη γοητεία και τον σαρκικό πειρασμό.
Πάντως, όσες αναλύσεις και να έχουν γίνει στο παρελθόν, όσες αναλύσεις και αν γίνουν στο μέλλον, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι αυτό που αναγκάζει τα πιόνια της απιστίας να χάνουν το φως τους, καθώς η τύφλωση είναι ολική και μεταδοτική.
Ο άντρας για παράδειγμα, από τη στιγμή που τοποθετείται ως πιόνι στη σκακιέρα της απιστίας, αισθάνεται ικανοποιημένος καθώς κέρδισε το κορμί του παθιασμένου έρωτα του και μοιραία καβαλάει το καλάμι.
Θεωρεί το εαυτό του κυρίαρχο του παιχνιδιού και μετατρέπει την παράνομη σχέση του σε γιορτή, με την ελπίδα ότι μια ζωή θα είναι υπό τον έλεγχο του και την εποπτεία του.
Μισεί τη ζήλια γιατί τον μπλοκάρει σε επικίνδυνο βαθμό και αυτό που μέχρι χθες ήταν ωραίο. Τώρα που το κατάκτησε είναι δικό του κτήμα, καλά περιφραγμένο.
Αν στην πορεία κάποιος άλλος μπει στο καλά περιφραγμένο κτήμα του και αρχίσει να καλλιεργεί το γόνιμο έδαφος του, τότε είναι που χάνει τον έλεγχο και αισθανόμενος ότι η απόρριψη πλανάτε πάνω από το κεφάλι του, χάνει τον έλεγχο και γίνεται ίδιος μ’ αυτόν, που με τη σύμφωνη γνώμη της παράνομης σχέσης του, τον βάφτισαν κερατά.
Σε αντίθεση με τον άντρα που επιζητά εκτός των άλλων και την επιβεβαίωση, η γυναίκα ως πιόνι στη σκακιέρα της απιστίας ξέρει πολύ καλά πως πρέπει να ελιχθεί και να κερδίσει αυτό που θα την κάνει να ικανοποιήσει τις κρυφές της επιθυμίες.
Γίνονται εριστικές αν δεν προσέξεις μια μικρή αλλαγή στην εμφάνισή τους και μεταμορφώνονται σε στρείδια όταν θέλουν να κρύψουν κάτι που πιθανόν να τις εκθέσει.
Η σεξουαλική ικανοποίηση τις κάνει θεές και όσο πιο πολύ κάποιος ασχολείται μαζί τους, εξ αποστάσεως φυσικά, τόσο καλύτερα γι’ αυτόν, καθώς δύσκολα ξεχνούν αυτούς που τις αφήνουν ελεύθερες.
Φυσικά εξαιρέσεις υπάρχουν παντού, και είναι δύσκολο στη σκακιέρα της απιστίας να προβλέψεις ποιος θα είναι ο νικητής, από τη στιγμή που ένα άλλο τυχαίο πιόνι, μπορεί αν σου κάνει τη ζημιά».


(απόσπασμα από το βιβλίο «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ» του Παύλου Ανδριά, που  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ, Χ. Τρικούπη 31, τηλ. 210-3300443)