Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

4ος Διαγωνισμός Διηγήματος “ΛόγωΤέχνης 2013” αφιερωμένος στον Κ. Π. Καβάφη


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού Artspot διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» (http://logotexnis.artspot.gr), που έχει επιτύχει να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ελληνικός λογοτεχνικός διαγωνισμός...


Ο φετινός 4ος διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης 2013» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Μεταίχμιο και είναι αφιερωμένος στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του.
Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού:
§  Μάνος Ελευθερίου, συγγραφέας
§  Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας
§  Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας
§  Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας Εκδόσεων Μεταίχμιο
§  Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας
§  Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας, εκπρόσωπος του φορέα διοργάνωσης ArtSpot
Διάρκεια του διαγωνισμού: Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού είναι η 1η Σεπτεμβρίου και ημερομηνία λήξης η 15η Οκτωβρίου 2013
Θέmα του διαγωνισμού: Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην πλοκή του διηγήματός τους τις ακόλουθες επτά συγκεκριμένες λέξεις (σε οποιαδήποτε πτώση ή αριθμό): Δρόμος, Ηδονή, Λιμάνι, Κεχριμπάρι, Ταξίδι, Γέρος, Καλοκαίρι (Οι λέξεις περιέχονται στο ποίημα «Ιθάκη» του Κ.Π. Καβάφη).
Έκταση των κειμένων: Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις.
Οι Νικητές: Τα 40 πρώτα διηγήματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Στους 6 πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης.
Χορηγοί Επικοινωνίαςτου διαγωνισμού είναι η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή (www.kathimerini.gr), ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9.84» (www.athina984.gr), η εφημερίδα Metropolis(www.metropolispress.gr), η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOKPRESS (www.bookpress.gr), το περιοδικό Bonjour Athènes (www.bonjour-athenes.com) και το περιοδικό τέχνης ArtMagazine (www.artmag.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής του Διαγωνισμού Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο http://logotexnis.artspot.grστη σελίδα http://www.facebook.com/logotexnis και στοe-mailcontest@artspot.gr. (24grammata)