Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ξεκινούν μια νέα ιστοσελίδα για λογοκριμένα άρθρα!!!


Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, δήλωσαν την Παρασκευή ότι στις 27 Νοέμβρη θα ξεκινήσει μια νέα ιστοσελίδα που θα ονομάζεται WeFightCensorship (WeFC). Η νέα ιστοσελίδα θα δημοσιεύει περιεχόμενο που...

έχει λογοκριθεί ή απαγορευθεί ή έχει προκαλέσει την ποινική δίωξη  του δημιουργού του.
«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία που θα επιτρέψει στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα παράλληλα με όλες τις όλες άλλες δραστηριότητές τους, την υπεράσπιση της ελευθερίας της πληροφόρησης», δήλωσε η οργάνωση. 
Το περιεχόμενο θα υποβάλλεται από δημοσιογράφους που υπήρξαν θύματα της λογοκρισίας – και θα περιλαμβάνει άρθρα, βίντεο, αρχεία ήχου, φωτογραφίες και ούτω καθεξής. Θα γίνεται επιλογή από την  συντακτική επιτροπή του WeFC και το δημοσιευμένο κείμενο θα συνοδεύεται από μια περιγραφή περιεχομένου και το όνομα του δημιουργού του. 
Μπορεί επίσης να συνοδεύεται από αντίγραφα των εγγράφων που αφορούν τις διαδικασίες βάσει των οποίων είχε απαγορευτεί ή άλλα έγγραφα που μπορεί να βοηθήσουν το κοινό να κατανοήσει το άρθρο. Θα υπάρξουν κείμενα στη γαλλική και αγγλική γλώσσα στις δύο διαφορετικές εκδόσεις του site. Έγγραφα από όλο τον κόσμο θα δημοσιεύονται στην πρωτότυπη γλώσσα τους αλλά και σε μετάφραση… (iguru)