Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Βοτάνια "θεραπεύουν"... κρίση κι ανεργία (video)



Λύση στην κρίση στα βότανα του Ολύμπου βρήκε η Ελένη Καρτσιώτη από το Λιτόχωρο Πιερίας. Με τρία πτυχία στο βιογραφικό της και πολυετή εργασιακή εμπειρία δέχθηκε το χτύπημα της ανεργίας και βρήκε διέξοδο στο να κάνει το χόμπι της επάγγελμα...


Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, σήμερα λειτουργεί το δικό της εργαστήριο αρωματοθεραπείας, όπου χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων που χρησιμοποιεί, παράγει προϊόντα με ευεργετικές ιδιότητες.
Η Ελένη Καρτσιώτη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και  βλέπει απαισιόδοξα το μέλλον.
To ThessToday συνάντησε την νέα επιχειρηματία που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι καταπολέμησης της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης στο εργαστήρι της.
Η Ελένη Καρτσιώτη φτιάχνει με φυσικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά, όπως αιθέρια έλαια, βότανα του Ολύμπου. Ποιος θα φανταζόταν ότι χρησιμοποιεί φύκια και καπνό για να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα των γυναικών, τα φύλλα της δάφνης για να καθυστερήσει τα λευκά μαλλιά, αλλά και να δυναμώσει τα αδύναμα, την κεραλειφή με χαμομήλι για τα μωράκια, κεραλειφή με σιτρονέλα για τα κουνούπια, σαπούνι με δεντρολίβανο ως φυσικός αφρός ξυρίσματος για τους άνδρες και …κατράμι (υπόλειμμα από την καύση του κέδρου) για δερμοτοπάθειες.
Σας αποκαλύψαμε όμως πολλά! Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί την Ελένη Καρτσιώτη να σας παρουσιάζει τα προϊόντα της.


Η Ελένη διαμηνύει σε όλους πως δεν χρειάζεται να απελπίζονται εάν δοκιμάζονται από το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης. Υποστηρίζει πως σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μπορούν να σκύψουν μέσα τους και να κάνουν την αγάπη τους επάγγελμα.

Η ίδια «πάντρεψε» την αγάπη της για την αρωματοθεραπεία την οποία σπούδασε μέσω διαδικτύπου, αρχικά για δική της χρήση κι έπειτα ως επάγγελμα, με τα μοναδικά βότανα του Ολύμπου (αφού το Λιτόχωρο βρίσκεται στους πρόποδες του) που έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Μάλιστα, πηγαίνει η ίδια και τα συλλέγει, ενώ κάνει μόνη της και όλη την επεξεργασία τους… (thesstoday)