Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αυτοί είναι οι Μαύροι Πάνθηρες που άνοιξαν πόλεμο με τη Χρυσή Αυγή...



Οι αφρικανικές κοινότητες στην Ελλάδα οργανώνονται εναντίον της ρατσιστικής βίας...


Η δήλωση του 28χρονου μετανάστη Μιχάλη Τσέγκε από την Κένυα που ζει στην Αθήνα στο βρετανικό κανάλι Channel 4 ότι συμμετέχει σε ομάδα με την ονομασία Μαύροι Πάνθηρες που αποκρούει επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και περιπολεί σε γειτονιές προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις.
Για περίπου δύο μήνες, δύο φορές την εβδομάδα, μέλη κοινοτήτων μεταναστών συσκέπτονταν στην Αθήνα αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ρατσιστική βία. Σύμφωνα με τα Νέα, παρά τις μεμονωμένες φωνές για απευθείας σύγκρουση κυριάρχησε επισήμως η φωνή της σύνεσης. Αποφάσισαν, γράφουν τα Νέα, να μην επιτρέψουν την αυτοδικία.
Οι ίδιοι διαψεύδουν την δήλωση του Κενυάτη Μιχάλη Τσέγκε και απαντούν: «Τη φωτιά δεν την σβήνεις με φωτιά». Ωστόσο στις δηλώσεις του στο Channel 4 ο Τσέγκε ήταν κατηγορηματικός: «Εγώ προσωπικά είμαι μέλος των Μαύρων Πανθήρων. Ολοι το ξέρουν αυτό. Τους προειδοποιώ άμεσα: Μην τα βάζετε με τους Μαύρους». Στο ίδιο βίντεο ο Τσέγκε έλεγε ότι έχει αντιμετωπίσει ακροδεξιούς «σε πάνω από δέκα αληθινές μάχες».
Οπως αναφέρουν μετανάστες το Channel 4 επικοινώνησε με την οργάνωση μεταναστών Asante και έψαχνε πώς οι αφρικανοί της Αθήνας αυτοοργανώνονται κατά των ρατσιστικών επιθέσεων. Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις Τσέγκε η Asante έβγαλε ανακοίνωση: «Δεν έχει περιέλθει στην αντίληψη αφρικανικών κοινοτήτων ούτε οργάνωση ούτε και μεμονωμένα άτομα που να προσδιορίζονται ως Μαύροι Πάνθηρες»... (parapolitika)