Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

10 χτενίσματα που… αδυνατίζουν!!!


Είναι απαίτηση τουλάχιστον του μισού θηλυκού πληθυσμού: Θέλω να δείχνω πιο αδύνατη. Το «παλεύουν» με τα ρούχα. Το επιδιώκουν με το μακιγιάζ. Με τα μαλλιά, όμως, τι γίνεται; Γίνεται, λένε οι hairstylists των celebrities. Υπάρχουν χτενίσματα και κουρέματα που...

μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό, όπως υπάρχουν και κάποια που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται στρογγυλό. Ακολουθούμε, λοιπόν, τις συμβουλές των ειδικών σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε στα μαλλιά σας, αν θέλετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο αδύνατο:
Όχι στο καρέ στο ύψος του πηγουνιού
Το καρέ είναι από τα στιλ μαλλιών που ποτέ δεν φεύγουν πραγματικά από τη μόδα. Ωστόσο, απευθύνεται σε συγκεκριμένα σχήματα προσώπου και σίγουρα όχι σε γυναίκες με στρογγυλεμένο πρόσωπο. Αν θέλετε, λοιπόν, το πρόσωπό σας να δείχνει πιο λεπτό αποφύγετε χτενίσματα που του πλαισιώνουν, ενώ αν έχετε προγούλι που θα θέλατε να κρύψετε με ένα καρέ στο ύψος του πηγουνιού θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο. Προτιμήστε, πιο μακρύ κούρεμα, το οποίο θα μακρύνει ταυτόχρονα και το πρόσωπό σας.
Ναι στις ανταύγειες
Μερικές πινελιές χρώματος στα μαλλιά σας είναι καλή ιδέα αν θέλετε να φωτίσετε το πρόσωπό σας. Δοκιμάστε, λοιπόν, να κάνετε μερικές διακριτικές ανταύγειες σε φυσικές αποχρώσεις, οι οποίες όχι μόνο θα σας κάνουν να δείχνετε νεώτερη αλλά και με πιο λεπτό πρόσωπο. Επιπλέον, τα μαλλιά με ανταύγειες στο φως, λόγω της αντιπαράθεσης των σκούρων και ανοιχτών χρωμάτων, δημιουργούν κάθετες ρίγες, οι οποίες τραβούν το βλέμμα από πάνω προς τα κάτω κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται μακρύτερο. Επιπλέον, χαρίζουν λάμψη στο πρόσωπο, που είναι πάντα καλό.


Ναι στα ποιοτικά προϊόντα
Δίνοντας περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας θα κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πολύ μικρότερο από όσο πραγματικά είναι και ο όγκος συνήθως επιτυγχάνεται από προϊόντα μαλλιών γι' αυτόν τον σκοπό. Και όσο πιο ποιοτικό είναι το προϊόν που χρησιμοποιείτε τόσο πιο ποιοτικό θα είναι και το αποτέλεσμα –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει ταυτόχρονα να είναι και ακριβό. Κάντε μία έρευνα αγοράς για να βρείτε το προϊόν που ταιριάζει στα μαλλιά αλλά και στην τσέπη σας.
Όχι στις βαριές αφέλειες
Οι ολόισιες, βαριές αφέλειες μπορεί να δίνουν στιλ, όμως σε καμία περίπτωση δεν μακραίνουν το πρόσωπο. Αντίθετα, τραβούν μία νοητή γραμμή πάνω από τα μάτια, κάνοντας το πρόσωπό σας να δείχνει πιο κοντό και πιο πλατύ. Έτσι, αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο είναι προτιμότερο να αποφύγετε αυτό το στιλ. Αν, πάλι, επιμένετε στις αφέλειες, τουλάχιστον δώστε όγκο στην κορυφή τους, καθώς έτσι θα κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο μακρύ. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε από τον κομμωτή σας να σας κόψει πιο αραιές αφέλειες, οι οποίες να πέφτουν στο πλάι του προσώπου, για πιο απαλό αποτέλεσμα.
Ναι στο φιλάρισμα
Σχεδόν κάθε γυναίκα μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα φιλάροντας τα μαλλιά της. Ειδικά όσες έχουν στρογγυλά πρόσωπα, με το φιλάρισμα μειώνουν τις καμπύλες του προσώπου. Όταν τα μαλλιά είναι όλα στο ίδιο μήκος τείνουν να δείχνουν το πρόσωπο πιο γεμάτο. Αντίθετα, φιλάροντας τα μαλλιά στο ύψος του ζυγωματικού θα τονίσετε τη γωνία του προσώπου στο συγκεκριμένο σημείο. Αν, πάλι, έχετε λεπτά ή πολύ ίσια μαλλιά, με το φιλάρισμα θα τους δώσετε όγκο και κίνηση. Αρκεί να μην σας τα κόψουν έτσι ώστε να «φουσκώνουν» στα πλάγια, γιατί αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο πλατύ. Προτιμήστε ένα μακρύ φιλάρισμα, κάτω από το πηγούνι.
Ναι στη χωρίστρα
Πολλοί hair-stylists συνιστούν να αφήνετε τα μαλλιά να κάνουν χωρίστρα με φυσικό τρόπο, όπως πέφτουν από μόνα τους. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο, ειδικά αν δείτε πως κάποιο άλλο look σας ταιριάζει καλύτερα. Για παράδειγμα, αν το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς, θα πρέπει να αποφεύγετε την χωρίστρα στη μέση, καθώς θα το κάνει να δείχνει πιο στρογγυλό. Αν, πάλι, έχετε στρογγυλό πρόσωπο θα πρέπει να δοκιμάζετε τις χωρίστρες στο πλάι –και μάλιστα τις έντονες χωρίστρες. Έτσι, το πρόσωπό σας θα φαίνεται λιγότερο στρογγυλό και τα ζυγωματικά πιο έντονα. Αν θέλετε, ταυτόχρονα, να δώσετε και όγκο στα μαλλιά σας, δοκιμάστε να τα κάνετε χωρίστρα στην αντίθετη φορά.
Όχι στα πολύ κοντά μαλλιά
Τα πολύ κοντά μαλλιά απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες με μικρό, στενό πρόσωπο, προκειμένου να τονιστούν τα χαρακτηριστικά τους. Αν, όμως, το πρόσωπό σας είναι μεγάλο και στρογγυλό, ένα πολύ κοντό κούρεμα θα το κάνει να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο. Μπορείτε να κοντύνετε τα μαλλιά σας, αρκεί να το κάνετε με πολύ φιλάρισμα και δίνοντας όγκο στην κορυφή. Επίσης, αν κόψετε τα μαλλιά σας φροντίστε να μην φτάνουν στο μήκος του πηγουνιού, αλλά να τελειώνουν είτε λίγο πιο πάνω είτε λίγο πιο κάτω. Ένα κούρεμα που ταιριάζει στα στρογγυλά πρόσωπα είναι αυτό που αγκαλιάζει το κεφάλι, κοντά γύρω από τα αυτιά και τα ζυγωματικά (το πιο πλατύ μέρος του προσώπου), και δίνει ύψος στην κορυφή.


Ναι στο ασύμμετρο καρέ
Μπορεί νωρίτερα να είπαμε όχι στο καρέ, όμως το ασύμμετρο καρέ, το οποίο μακραίνει στις άκρες του, είναι μία άλλη υπόθεση. Όχι μόνο είναι πολύ κομψό, αλλά είναι και εύκολο να το περιποιείστε και να το χτενίζετε. Φροντίστε μόνο, αν είναι κοντό πίσω στον αυχένα, να φτάνει τουλάχιστον 5-6 εκατοστά κάτω από το πηγούνι μπροστά. Μπορείτε ακόμα να συνδυάσετε αυτό το κούρεμα με αραιές αφέλειες-φράντζα στο πλάι.
Όχι στα ολόισια μαλλιά
Τα ολόισια, σχεδόν κολλημένα μαλλιά μπορεί να αποτελούν τάση, ωστόσο αν δεν έχετε λεπτό και οβάλ πρόσωπο, το σίδερο του ισιώματος είναι εχθρός σας. Τα ολόισια μακριά μαλλιά δίπλα στο πρόσωπό σας μπορεί να το κάνουν να δείχνει πιο μικρό, όμως το κάνουν να δείχνει και «βαρύ». Αντίθετα, για να μειώσετε ένα «βαρύ» πρόσωπο χρειάζεται να δίνετε όγκο στα σωστά σημεία. Μπορείτε, λοιπόν, να έχετε μακριά μαλλιά αν αυτό επιθυμείτε, αλλά με στρώματα και όγκο, και ίσως λίγες ανταύγειες.
Το ιδανικό χτένισμα

Τα μακρύ και έντονο φιλάρισμα είναι το ιδανικό χτένισμα για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο. Το μήκος μέχρι τους ώμους «τραβά» το βλέμμα προς τα κάτω κάνοντας το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό. Οι αφέλειες μαλακώνουν την εικόνα, δίνοντας νεανικό και θηλυκό ταυτόχρονα look, αρκεί να είναι μακριές, λεπτές και στα πλάγια του προσώπου, για να μειώνουν την ένταση στο πλατύ κούτελο. Τέλος, προσθέτοντας στρώσεις στην κορυφή του κεφαλιού τα μαλλιά παίρνουν όγκο και ενισχύουν την εικόνα ενός πιο ισχνού προσώπου… (mama365)