Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τσάμπα σεκιούριτι η ΕΛΑΣ στην "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" με 1500 ευρώ πληρωμένα από Έλληνες πολίτες!!!



«Γίναμε κόκκινο πανί για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας»...


Αυτά υποστήριξαν συνδικαλιστές αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους
«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε στο ΑΜΠΕ, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.
Έκανε αναφορά στην καθημερινή μετακίνηση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στις Σκουριές, τονίζοντας ότι αυτό έχει ως συνέπεια να αποδυναμώνεται η αστυνόμευση στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας, σε μία χρονική στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία ξεκινάει η τουριστική περίοδος και υπάρχουν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης (όπως για παράδειγμα στη Χαλκιδική).
Όπως είπε ο Θ. Παπαδάκης, 70-80 αστυνομικοί μεταβαίνουν κάθε μέρα στις Σκουριές για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού. «Αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για τους συναδέλφους μας», τόνισε ο γραμματέας της ΕΑΥΘ. Σύμφωνα με συνδικαλιστές το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μετακινήσεων προτείνουν τη δημιουργία μόνιμης αστυνομικής δύναμης στη Χαλκιδική, με εθελοντές αστυνομικούς αποσπασμένους στην περιοχή.
«Στοχοποιηθήκαμε από τους κατοίκους. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους» τόνισε ο Θ. Παπαδάκης σχολιάζοντας τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, ενώ εξέφρασε την ευχή του «να μην υπάρξει άλλος τραυματισμός συναδέλφου μας για τη φύλαξη της επένδυσης».
Οι συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής… (airetikosonair)