Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Επιτρέπονται όλα στο σεξ; Ιδού το ερώτημα…


Ας ξεκινήσουμε με κάποια παράδοξα: Στο Λίβανο, είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα, αρκεί αυτά να είναι θηλυκά...


Στη Βολιβία, ένας άντρας κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση αν διατηρεί σχέση με μια μητέρα και την (ενήλικη, εννοείται) κόρη της ταυτόχρονα, ακόμα κι όταν οι παρτενέρ του δεν έχουν κανένα πρόβλημα! Στο Κάλι της Κολομβίας, για να κάνει σεξ μια γυναίκα με το σύζυγό της, για πρώτη φορά, απαιτείται η παρουσία και της πεθεράς, ενώ στο Γκουάμ της Ωκεανίας, υπάρχουν άντρες που ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και, έναντι αμοιβής, απαλλάσσουν τις νεαρές κοπέλες από το βάρος της παρθενιάς! Αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα εύλογο ερώτημα: Βάσει ποιων πολιτισμικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και άλλων παραγόντων μπορούμε, λοιπόν, να κρίνουμε τι είναι φυσιολογικό ή ηθικό στην ερωτική πράξη;
Βάλαμε τα 5 πιο δημοφιλή ερωτικά ταμπού στο μικροσκόπιο και τα συζητήσαμε με τους ειδικούς. Να τι μας απάντησαν. 
1 «Είσοδος από την "πίσω πόρτα"; Άλλο κι ετούτο πάλι!»
Ελάχιστες είναι οι γυναίκες που παραδέχονται πως, όταν γίνεται αργά και μεθοδικά, το πρωκτικό σεξ τις ευχαριστεί. Ακόμα πιο ελάχιστοι -έως ανύπαρκτοι!- είναι οι άντρες που θα τολμήσουν να ζητήσουν ένα... χέρι βοηθείας από τη σύντροφό τους - όχι γιατί είναι gay, αλλά γιατί κάπου εκεί «κρύβεται» το δικό τους σημείο G. Το θέμα, λοιπόν, απαιτεί κοινή διάθεση για εξερευνήσεις, λεπτούς χειρισμούς, διακριτικότητα και υπομονή. 
2 «Σεξ από το πρώτο ραντεβού; Και μετά τι;»
Ποιος άντρας θέλει για σύντροφο κάποια που στέλνει «διπλά» μηνύματα; Κανείς! Τότε γιατί, από τη μία, τον γδύνεις με τα μάτια και, από την άλλη, τον βομβαρδίζεις με «όχι» που δεν εννοείς; Η απάντηση βρίσκεται στον άγραφο νόμο περί «χειραγώγησης» του βασικού μας ενστίκτου και, φυσικά, στο σύνηθες κήρυγμα της λατρευτής μας μαμάς: «Θα φανείς πολύ "εύκολη", αν δεν του αντισταθείς.» Με τη διαφορά ότι η έννοια του «καλού κοριτσιού» ορίζεται -ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε- με άλλα μέτρα και σταθμά: να είσαι ο εαυτός σου και να είσαι ειλικρινής! Μπορείς, λοιπόν, να θέλεις να «κοιμηθείς» με κάποιον από την πρώτη φορά και σίγουρα είναι δικαίωμά σου ν' ανακαλύψεις, όσο το δυνατόν συντομότερα, αν ταιριάζετε και σεξουαλικά.
3 «Μίλα μου βρώμικα!» 
Ιδού ακόμα ένα «όχι» για να έχεις σεξουαλική ζωή: στους άντρες αρέσουν οι τολμηρές γυναίκες, που παίρνουν πρωτοβουλίες. Τα «χάνουν» όμως μπροστά σε εκείνες που τους στερούν το ρόλο του κατακτητή. Φυσικά, περιμένουν ν' ακούσουν «πικάντικες» φράσεις την ώρα της κορύφωσης, αν όμως βρίζεις από την αρχή μέχρι το τέλος της ερωτικής πράξης, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο. 
4 «Φαντασιώσεις; Όχι, εγώ δεν έχω... Πες πρώτος εσύ!»
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτοί που δηλώνουν ότι δεν έχουν φαντασιώσεις, στην ουσία παραδέχονται το φόβο τους να μη γίνουν γνωστές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν διακρίνονται σε «ομαλές» και «ανώμαλες»! Η πλειοψηφία των γυναικών φαντασιώνεται ότι ζει ένα «συγκαταβατικό βιασμό», κάνει one night stand μ' έναν άγνωστο, κάνει σεξ σε δημόσιο χώρο, κάνει σεξ με δύο άντρες, ενώ πρώτος στις προτιμήσεις των ανδρών έρχεται ο στοματικός έρωτας και ακολουθούν: να εναλλάσσουν παρτενέρ, να δοκιμάζουν «περίεργες» στάσεις και να βλέπουν άλλους να κάνουν σεξ. Τι θα πραγματοποιήσεις και τι όχι εξαρτάται από την άνεση που έχεις αποκτήσει με το σύντροφο και -πρωτίστως- με τον εαυτό σου. Ο καθένας διαφέρει εσωτερικά και εξωτερικά από κάποιον άλλο, έτσι διαφέρουν και οι σεξουαλικές μας «ανοχές».

5 «Kinky sex; Ούτε που ξέρω τι θα πει!»
Μάλλον «ξέχασες» ό,τι διάβασες πριν από λίγο: δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να θέλεις να μεταμορφωθείς -για μια ή περισσότερες νύχτες- σε αμαζόνα, σκλάβα του έρωτα ή στριπτιζέζ. Ούτε βέβαια στο να εντάξεις κάποια «πρόστυχα» εσώρουχα στην γκαρνταρόμπα σου, να βάλεις «πονηρά» αξεσουάρ στο κρεβάτι σου ή μερικές «ροζ» ταινίες στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Στο μαγευτικό κόσμο του σεξ, όλες οι πιθανότητες -που δεν προσβάλλουν και δεν «πιέζουν» το έτερόν μας ήμισυ- παραμένουν ανοιχτές! (ginaikiaomorfia)