Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Μπέκαμ



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον 38χρονο μέσο η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) αναφέρει: «Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, αποχώρησε από το ποδόσφαιρο...

Ο 38χρονος μέσος είχε 115 διεθνείς συμμετοχές, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη εκτός τερματοφυλάκων, ενώ φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού των "Τριών Λιονταριών" σε 58 αγώνες. Ο Μπέκαμ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, έξι τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ και δύο Κύπελλα Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον τίτλο του ισπανικού πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προτού υπογράψει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Τον Ιανουάριο υπέγραψε συμβόλαιο πέντε μηνών με την Παρί Σεν Ζερμέν και δώρισε τις αποδοχές του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».
Η ανακοίνωση της FA φιλοξενεί και δηλώσεις του «Μπεκς», ο οποίος τονίζει: «Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω»… (enikos)