Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τα πραγματικά σχέδια του Ρώσου μεγιστάνα, για τον Σκορπιό...



Πολλές ανακριβείς πληροφορίες και δημοσιεύματα, σχετικά με τα σχέδια της οικογένειας Ριπόλοβλεφ για τον Σκορπιό συνόδευσαν τον θόρυβο που προκλήθηκε...

από την αγορά του νησιού.
Το τεράστιο ενδιαφέρον που προκλήθηκε στην Ελλάδα δεν προκάλεσε έκπληξη στην 24χρόνη Κάτια και στον πατέρα της, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τη συναισθηματική αξία και του νησιού και του Ωνάση για τους Έλληνες.
Η Κάτια και η Αθήνα Ωνάσης γνωρίζονται, μοιράζονται το πάθος τους για τα άλογα και συμμετείχαν σε διεθνείς ιππικούς αγώνες επίδειξης. Γι' αυτό άλλωστε και αυτόβουλα οι εκπρόσωποι της Κάτιας δεσμεύτηκαν να σεβαστούν απόλυτα αυτή την κληρονομιά και να παράσχουν ελεύθερη πρόσβαση στην Αθηνά Ωνάση στα μέρη του νησιού που συνδέονται με την οικογένεια της. Ο Σκορπιός είναι ο χώρος ταφής του Αριστοτέλη Ωνάση, του γιού του Αλέξανδρου, που σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα το 1973 και της θυγατέρας του και μητέρας της Αθηνάς, Χριστίνας που πέθανε το 1988.
Σχετικά με τις διαδικασίες, η ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους της Κάτιας αναφέρει ότι «Εταιρεία που αποτελεί μέρος καταπιστεύματος προς όφελος της Εκατερίνας Ριμπολόβλεβα έχει ολοκληρώσει την αγορά ομίλου εταιρειών, των οποίων προηγούμενος τελικός ιδιοκτήτης ήταν η κυρία Αθηνά Ωνάση. Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου συμπεριλαμβάνονται τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη».
Η αγορά έχει τόσο προσωπική, όσο και επιχειρηματική διάσταση. Δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση, αφού εδώ και καιρό η οικογένεια Ριμπολόβλεβ αναζητούσε ένα ιδιωτικό χώρο ανάπαυσης και σ' όλο τον κόσμο υπάρχει ένας πολύ μικρός αριθμός τέτοιων περιοχών, σύμφωνα με άνθρωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος. Οι περισσότεροι ιδιωτικοί παράδεισοι βρίσκονται στην Καραϊβική, γι' αυτό και πέραν της φυσικής ομορφιάς του νησιού, ο Σκορπιός διαθέτει ένα ακόμη πλεονέκτημα για την οικογένεια Ριπόλοβλεβ: Το νησί βρίσκεται μεταξύ του Μονακό και της Κύπρου κι αυτό από μια πρακτική άποψη καθιστά την αγορά πολύ ελκυστική, καθώς ο πατέρας της Κάτιας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεβ, κατοικεί στο Πριγκιπάτο και έχει σημαντικά συμφέροντα στην Κύπρο.
Η φιλοσοφία του Ριπόλοβλεβ όσον αφορά τα ακίνητα είναι η δημιουργία του καλύτερου δυνατού 'χαρτοφυλακίου' για την οικογένεια του μέσω μοναδικών επενδύσεων σε περιουσίες με περιορισμένη προσφορά σ' όλο τον κόσμο. Στα τέλη του 2011, ένα καταπίστευμα που λειτουργούσε προς όφελος της Κάτιας αγόρασε ένα ρετιρέ στο Central Park στο Μανχάταν. Ορισμένοι ειδικοί στα ακίνητα βιάστηκαν να χαρακτηρίσου το ποσό των $88 εκατ., που φημολογείται ότι ήταν η τιμή αγοράς, υπερβολικό. Δύο σχεδόν χρόνια μετά όμως, καθώς η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στη φάση της ανάκαμψης, η αξία αυτού του ξεχωριστού ακινήτου έχει πάρει ανοδική πορεία.
Γι' αυτό και η Κάτια πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική στην ανάπτυξη του Σκορπιού, σε σχέση με υποδομές και άλλες διευκολύνσεις. Γι' αυτή την ανάπτυξη σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την πιο σύγχρονη οικολογική τεχνολογία και ήδη υπάρχουν σχέδια, η υλοποίηση των οποίων θα αρχίσει με βελτιώσεις σε υφιστάμενες δομές… (sigmalive, nonews)