Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Γεράσιμος Ανδρεάτος, μια πολύτιμη φωνή...



0 Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής και φωνητικής. Παίζει μπουζούκι καιμπαγλαμά. Ξεκίνησε το τραγούδι επαγγελματικά το 1985 και από τότε...

έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Χρόνη Αϊδονίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Παντελή θαλασσινό και άλλους.
Έχει συμμετάσχει στους δίσκους "ΛΑΥΡΙΟ" του Βαγγέλη Κορακάκη, "ΜΙΣΜΑΓΙΑ" σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, "ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ TOY ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ", "Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΜΑ" μέρος πρώτο και δεύτερο, "ΤΑ ΠΟΡΦΥΡΑ ΚΑΜΠΑΓΙΑ" και "ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ" των Πέτρου Ταμπούρη και θοδωρή Γκόνη όπου είναι ο βασικός ερμηνευτής, "ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ" του Λάκη Παπαδόπουλου, "ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ" τουΠαντελή Αραμπατζή και "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του Γιάννη Μαρκόπουλου.
0 πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε με τίτλο "ΠΙΚΡΟ ΦΙΛΙ" σε τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη τον Ιανουάριο του 1995. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί η συμμετοχή του στην τελετή που έγινε στο καλλιμάρμαρο Στάδιο με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τραγούδησε δύο κομμάτια, σε ένα σύνολο ορχηστρικής μουσική τουΠέτρου Ταμπούρη, τον "0λυμπιόνικο" του Πινδάρου και τον "Σπύρο Λούη" σε στίχους θοδωρή Γκόνη.


To χειμώνα '95-'96 μαζί με τον Παντελή θαλασσινό, την Αναστασία Μουτσάτσου και την Αθηνά Μόραλη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στήνει το πρόγραμμα των "13 Φεγγαριών". To πρόγραμμα γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
To χειμώνα '96-'97 τραγουδάει στη "Μέδουσα" μαζί με τους Νικολόπουλο, Σπανό και Κατερίνα Κούκα.
Την άνοιξη του '97 συμμετέχει στο πρόγραμμα του Νίκου Ξυδάκη στην "Ιερά Οδό" μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιώργο Νταλάρα.
Ακολούθησε ο δίσκος "Λόγω Τιμής" σε μουσική Δ. Παπαδημητρίου. To ομώνυμο τραγούδι ακούστηκε και στο σήριαλ που έχει και το ίδιο όνομα.
To φθινόπωρο του 1997 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΜΠΑΚΑΚΟΥ" σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλουκαι στίχους θοδωρή Γκόνη.
Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφόρησε ένα CD single με τίτλο "ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ" με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Παντελή θαλασσινού, του Βαγγέλη Κορακάκη και του ίδιου του Γεράσιμου.
To χειμώνα του '98 για δεύτερη χρονιά τραγουδά στην "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ" της Πλάκας με τον Παντελή θαλασσινό.


Την άνοιξη του 1999 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο "ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" σε μουσική του ίδιου και της Ζωής Τηγανούρια και στίχους του Σταμάτη Μεσημέρη.
Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2001, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος εμφανίστηκε μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε 5 παραστάσεις αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.
Το Μάρτιο του 2001 με την υπογραφή του Παντελή θαλασσινού σε όλες τις συνθέσεις κυκλοφορεί και το "ΟΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ". Στο δίσκο αυτό τους στίχους υπογράφουν μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες στιχουργούς:
Μ. Ελευθερίου, Μ. Γκανάς, Θ. Γκόνης, Η. Κατσούλης, Β. Βελώνιας, Π. Θαλασσινός, Ε. Πανταζοπούλου... (musiccorner)