Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μήπως ζεις με έναν ψυχοπαθή;


Πόσο καλά γνωρίζουμε το σύντροφό μας;
Παίρνουμε την απόφαση να συγκατοικήσουμε, έχουμε προσέξει τη συμπεριφορά του ώστε να είμαστε σίγουροι για την εξέλιξη της σχέση μας;
Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι υπάρχουν σημάδια στη συμπεριφορά του άλλου, που μπορούν να προδώσουν μια ψυχολογική ασθένεια. Δείτε ποια είναι αυτά:

1. Έλλειψη συμπάθειας: οι ψυχοπαθείς δεν δείχνουν συμπάθεια για τον πόνο του πλησίον τους, αντιθέτως, αντιμετωπίζουν τα πάντα από μια εμφανή απόσταση και με αδιαφορία.
2. Δυσκολία στις σχέσεις: τα άτομα αυτά αδυνατούν να συνάψουν ψυχικούς δεσμούς με τους άλλους και οι σχέσεις τους είναι ασταθείς και χαώδεις.
3. Xειραγώγηση των άλλων: οι ψυχοπαθείς πάντα προσπαθούν να γοητεύσουν και να χειραγωγήσουν τους άλλους με στόχο το προσωπικό τους κέρδος.
4. Εξαπάτηση: εκ φύσεως οι ψυχοπαθείς επιδιώκουν να εξαπατούν τον περίγυρό τους, καθώς αυτό τους κάνει να νοιώθουν ανώτεροι και τους δίνει προσωπικό κέρδος.
5. Αναισθησία: συνδέεται με την έλλειψη συμπάθειας και εκφράζεται ως ιδιαίτερη σκληρότητα.
6. Ανευθυνότητα: οι ψυχοπαθείς αγνοούν κάθε μορφής ευθύνη, προσωπική, οικονομική ή επαγγελματική.
7. Παρορμητικότητα: τα άτομα με Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας πολύ συχνά λαμβάνουν αποφάσεις και κάνουν πράγματα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες.
8. Εχθρότητα: συχνά οι ψυχοπαθείς συμπεριφέρονται με ιδιαίτερη και αδικαιολόγητη εχθρότητα έναντι των άλλων, μεταφράζοντας κατά τον ίδιο τρόπο και τη συμπεριφορά του περίγυρού τους.

Πάντως πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, η παρατήρηση και η διαμόρφωση γνώμης απαιτεί διάρκεια… (e-radio.gr)