Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

9 αρνητικές σκέψεις που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά σας…


Κανείς από εμάς δεν διαθέτει ανοσία...
στις αρνητικές σκέψεις που κρύβονται στο μυαλό μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκύψουμε σε αυτές. Είτε η αρνητική σκέψη σας αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο ή συμβαίνει απλώς μια φορά στο τόσο, είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία και την επιτυχία σας το να καταφέρνετε να αναγνωρίζετε πότε σκέφτεστε αρνητικά και να αλλάζετε συνειδητά τη νοοτροπία σας σε θετική.
Παρακάτω σας παραθέτουμε 9 από τις πιο συχνές αρνητικές σκέψεις από τις οποίες βασανίζονται οι άνθρωποι και μερικές συμβουλές για να επαναφέρετε τη θετική σας σκέψη:
1. «Πρέπει να είμαι ακριβώς όπως θέλουν οι άλλοι». Η ζωή σας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία κάθε στιγμή για να δείτε και να κατανοήσετε ποιοί πραγματικά είστε. Μην χάσετε την ευκαιρία! Μερικές φορές χανόμαστε εντελώς στην προσπάθεια να ζήσουμε τη ζωή μας για τους άλλους, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να κάνουμε πράγματα μόνο και μόνο για να τους εντυπωσιάσουμε. Σταθείτε μια στιγμή και σκεφτείτε. Ενεργείτε με τρόπο που πραγματικά σας εκφράζει; Θυμηθείτε τις δικές σας ανάγκες και στόχους. Θυμηθείτε ποιοί είστε. Ζήστε, ενεργήστε και αγαπήστε, έτσι ώστε να γίνετε ευτυχισμένοι γιατί όταν έρθει εκείνη η στιγμή δεν θα είστε αληθινοί απέναντι στους άλλους εκτός κι αν είστε αληθινοί απέναντι στον εαυτό σας πρώτα.
2. «Δεν μου αρέσουν οι άλλοι γιατί είναι διαφορετικοί». Δώστε μια υπόσχεση στον εαυτό σας και σταματήστε να τα βλέπετε όλα τραγικά πριν καν συμβεί κάτι, αναπνεύστε βαθιά και ήρεμα και αγαπήστε τους άλλους και τον εαυτό σας χωρίς όρους. Υποσχεθείτε να γελάτε με τα δικά σας λάθη και να συνειδητοποιήσετε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Το συναίσθημα της αυτοεκτίμησης μπορεί να ανθίσει μόνο σε ένα περιβάλλον όπου οι ατομικές διαφορές εκτιμώνται, υπάρχει ανοχή στα λάθη, ανοιχτή επικοινωνία και οι κανόνες είναι ευέλικτοι.
3. «Η ζωή των άλλων είναι πολύ ευκολότερη από τη δική μου». Κανείς δεν έχει πιο εύκολη ζωή από εσάς. Όλοι μας δίνουμε τις δικές μας μάχες. Οι πιο δυνατοί δεν είναι εκείνοι που διαθέτουν δύναμη που μπορούμε να δούμε, αλλά εκείνοι που έχουν κερδίσει απίστευτες εσωτερικές μάχες για τις ποιες δεν γνωρίζουμε τίποτα. Η υπόθεση ότι σε κάποιον τα πράγματα έχουν έρθει πιο εύκολα το μόνο που κάνει είναι να χτίζει εμπόδια ανάμεσά σας.
4. «Δεν είμαι αρκετά ικανός για να κάνω τη διαφορά». Πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σας θα έρθουν όταν πλέον θα είστε σε θέση να επαινείτε κάποιον άλλο, ενώ οι ίδιοι θα περνάτε μέσα από πολλές δυσκολίες. Έτσι, ανεξαρτήτως από το τι συμβαίνει στη ζωή σας, να είστε καλοί και ευγενικοί. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε και πράξετε. Να θυμάστε πάντα ότι τα λόγια και οι πράξεις σας μπορεί να συγχωρεθούν, αλλά δεν ξεχνιόνται. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, γι’ αυτό αρπάξτε την κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται για να το επιτύχετε. Καμία πράξη καλοσύνης, ασχέτως από το πόσο μικρή είναι, δεν θα πάει ποτέ χαμένη.
5. «Οι άλλοι φταίνε για όλα». Αν για πολύ καιρό κάθεστε και κατηγορείτε τους άλλους για τα πράγματα που έκαναν ή δεν έκαναν, γνώριζαν ή δεν γνώριζαν, θα παραμείνετε κολλημένοι στο ίδιο σημείο μέχρι να πεθάνετε. Το να ρίχνετε το φταίξιμο σε άλλους είναι εύκολο, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε να κάνετε τίποτα, απλώς πρέπει να κάθεστε για ολόκληρη τη ζωή σας. Αυτό όμως δεν είναι ζωή, είναι θάνατος. Αυτό που δίνει ζωή σε σας και τις σχέσεις σας και τελικά σας πάει μπροστά είναι να αποδεχτείτε όπου κι αν βρίσκεστε το παρόν όπως ακριβώς είναι αλλά και για τις ευκαιρίες που σας δίνει κάθε στιγμή.
6. «Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τους άλλους». Συχνά κρατάμε τις καρδιές μας κλειστές όχι επειδή φοβόμαστε ότι οι άλλοι θα μας αφήσουν, θα μας απογοητεύσουν ή θα σταματήσουν να μας αγαπούν, αλλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν θα επιβιώσουμε από τον πόνο αυτής της απώλειας. Είναι πράγματι πολύ ειρωνικό, αν σκεφτούμε ότι μόνο μέσα από τον πόνο αυτής της απώλειας θα συνειδητοποιήσουμε την αληθινή μας δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι μια δυνατή καρδιά μπορεί να αγαπήσει, αλλά μια ακόμα δυνατότερη καρδιά συνεχίζει να αγαπά ακόμα κι αν έχει πληγωθεί. Αν κάποιος σας πληγώσει, σας προδώσει ή ραγίσει την καρδιά σας, συγχωρέστε τον γιατί σας βοηθά να μάθετε για την εμπιστοσύνη και τη σημασία του να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε την καρδιά σας. Τώρα είστε πιο δυνατοί και καλύτερα εξοπλισμένοι για να βρείτε την αγάπη που σας αξίζει. Και μια τελευταία συμβουλή: μην αφήνετε τους λάθος ανθρώπους από το παρελθόν σας να σας κρατήσουν μακριά από τους σωστούς ανθρώπους στο παρόν. Συγχωρέστε τους και προχωρήστε μπροστά.
7. «Είμαι πάρα πολύ απασχολημένος για να ασχοληθώ με την οικογένεια και τους φίλους μου». Οι άνθρωποι που θεωρούμε δεδομένους σήμερα, ίσως είναι οι μόνοι που θα χρειαζόμαστε αύριο. Ποτέ να μην είστε πολύ απασχολημένοι για να αφιερώσετε χρόνο σε εκείνους που έχουν σημασία στη ζωή σας, γιατί αργά ή γρήγορα θα ζητάτε τη συντροφιά αυτών των ανθρώπων που σας κάνουν να χαμογελάτε. Έτσι, βρείτε χρόνο για εκείνους που θα σας βοηθήσουν να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο. Βάλτε τους στο πρόγραμμά σας όσο πολυάσχολοι κι αν είστε, αξίζει τον κόπο.
8. «Δεν πειράζει να μην λέω την αλήθεια μερικές φορές». Στην πραγματικότητα πειράζει. Είναι απογοητευτικό να σκεφτόμαστε πόσοι άνθρωποι εκπλήσσονται από την ειλικρίνεια και πόσοι λίγοι από το ψέμα. Μην γίνετε ένας από αυτούς. Να υποστηρίζετε πάντα την αλήθεια. Όσοι εκπλήσσονται εύκολα πρέπει να εκπλήσσονται ακόμα πιο συχνά και θα είστε εσείς εκείνοι που θα το καταφέρετε αυτό με την ειλικρίνεια και τις πράξεις σας κάθε μέρα. Το μυστικό εδώ είναι ότι μια ειλικρινής καρδιά γεμάτη αγάπη είναι η αρχή όλων των καλών σε αυτόν τον κόσμο. Είναι αυτό που μας ενώνει και μας κρατά μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα.

9. «Τα τωρινά μου λάθη αποδεικνύουν ότι είμαι αποτυχημένος». Αυτή η νοοτροπία θα τρελάνει κι εσάς και όλους τους άλλους γύρω σας. Όταν τελειώσει η κάθε ημέρα τελειώστε κι εσείς με αυτό. Έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσατε. Σίγουρα υπάρχουν μερικά λάθη και παράλογα πράγματα, όμως καλό είναι να τα αφήσετε πίσω σας και να τα ξεχάσετε το συντομότερο δυνατό. Θυμηθείτε, η αποτυχία δεν σας καθορίζει, η αποφασιστικότητά σας θα το κάνει αυτό. Η αποτυχία είναι απλώς η ευκαιρία για να ξεκινήσετε και πάλι, πιο σωστά από πριν. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε ήρεμα και με πολύ υψηλό ηθικό κι όχι να επιβαρύνεστε με παλιά ανούσια πράγματα… (anthologion.gr)