Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Κώστας Μητσοτάκης: Κάνει ντοκιμαντέρ την γκαντεμιά του!


Έμεινε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος χαμένος της χριστουγεννιάτικης El Gordo που έκανε...

ένα ολόκληρο χωριό πλούσιο. Ο Κώστας Μητσοτάκης όμως, δεν είχε αγοράσει τον τυχερό λαχνό, με αποτέλεσμα να είναι ο μόνος που δεν κέρδισε χρήματα.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Espresso", έναν χρόνο μετά λοιπόν, γυρίζει ντοκιμαντέρ για τον ξαφνικό πλουτισμό του χωριού Σοντέτο, με τίτλο "Cuando Toco" (Όταν σε ακουμπούν).
Ακόμη και ο συμπαραγωγός του ντοκιμαντέρ, Λαρς Ταγκ Σόρενσεν, δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ψυχραιμία του Μητσοτάκη.
"Περιμένω ακόμα τη στιγμή, που ο Κωστής θα θυμώσει, θα αφήσει τη βιτρίνα της ψυχραιμίας του να καταρρεύσει και θα εξομολογηθεί ότι είναι πραγματικά έξαλλος και με τάσεις αυτοκτονίας ή κάτι τέτοιο. Δεν το κάνει όμως. Δεν ξέρω άλλον, που θα μπορούσε να το πάρει τόσο ήρεμα", λέει.
Ο 43χρονος κινηματογραφιστής Μητσοτάκης όμως, αντ' αυτού, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι όλο το χωριό κέρδισε, πήρε την κάμερά του και βγήκε στους δρόμους, καταγράφοντας σκηνές πραγματικής φρενίτιδας, όπως τις γυναίκες να συρρέουν στο κομμωτήριο του χωριού, για να είναι ευπαρουσίαστες όταν θα κατέφθαναν τα τηλεοπτικά συνεργεία.
Έναν χρόνο μετά, οι κάτοικοι παραμένουν "προσγειωμένοι", αφού επέλεξαν να μην σπαταλήσουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν (από τα 700 συνολικά εκατομμύρια της λοταρίας), αλλά με αυτά οι περισσότεροι ανακαίνισαν τα σπίτια τους, αγόρασαν περισσότερη γη για καλλιέργεια, ενώ ανανέωσαν και τον γεωργικό εξοπλισμό τους.
Φυσικά, και φέτος αγόρασαν δελτία για τη λοταρία, το έπαθλο της οποίας αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ! (alithia)