Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

«Ελλάδα, ο ζητιάνος της Ευρώπης»!!!



 «Ο ζητιάνος της Ευρώπης: η Ελλάδα απειλείται με κατάρρευση» είναι ο τίτλος της Hamburger Abendblatt, η οποία στο ρεπορτάζ της περιγράφει...

την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η πλειονότητα των Ελλήνων. Μια κατάσταση στην οποία περιήλθαν ξαφνικά και η οποία εμπεριέχει ξένες μέχρι σήμερα για τους Έλληνες εικόνες, όπως είναι οι χιλιάδες άστεγοι και οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.
Και η εφημερίδα σημειώνει: «Η Ελλάδα είναι ο άστεγος της Ευρώπης, ο ζητιάνος της Ευρώπης. Εξαρτάται από ξένη βοήθεια ώστε να επιβιώσει και να παραμείνει υγιής και αυτό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια. Ο χλευασμός ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες έχει καταρριφθεί εδώ και καιρό. Είναι πια προφανές ότι οι Έλληνες τα προηγούμενα χρόνια παρά το γεγονός ότι κατέβαλαν το μάξιμουμ των προσωπικών προσπαθειών και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των μεταρρυθμίσεων, δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν τη σήψη του κράτους και του κοινωνικού ιστού. Η Ελλάδα δεν μπορεί πια μόνη της εδώ και καιρό να απαλλαγεί από την παγίδα της υπερχρέωσης. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει μόνη της την πτώση της».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Η Γερμανία είναι τόσο πλούσια και ενεργή σήμερα όσο καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη. Είμαστε πλούσιοι γιατί κάποτε βοηθηθήκαμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, να θρηνήσουμε για τα εγκλήματα και να τα τιμωρήσουμε, να φτιάξουμε μια κοινωνία και που κάνει πράγματα με νόημα για την ίδια και τους άλλους»… (attikipress)