Η σημερινή
πρόταση αφορά σε μια αρωματική σαλάτα που συνδυάζει πρασινάδες με
φρούτα του χειμώνα. Και γιορτινή και αποτοξινωτική δηλαδή…
Συνταγή:
Ηλίας Μαμαλάκης
Φωτογραφία:
Γιώργος Δρακόπουλος
Food
Styling: Tina Webb
Υλικά για
μια μεγάλη σαλατιέρα:
2 ξινόμηλα
μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 πορτοκάλι
καθαρισμένο καλά, με τις σκελίδες χωρισμένες
4 ρίζες
αντίδια
1 φλιτζάνι
σπόρια ροδιού
2 κουτ.
σούπας σιρόπι βαλσάμικου ξιδιού
χυμό από ½
λεμόνι
100γρ. τυρί
γραβιέρα σε κύβους
1 ½
φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ.
σούπας ξίδι από κρασί
1 κουτ.
γλυκού μουστάρδα
αλάτι
Περιχύνετε
τα κυβάκια του ξινόμηλου με το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Χοντροκόβετε
τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια
μεγάλη σαλατιέρα.
Ρίχνετε τις
σκελίδες πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του τυριού και
ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα.
Αλατίζετε ελαφρά.
Σε ένα μικρό
μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με
ένα πιρούνι και περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα.
Ανακατεύετε
τη σαλάτα μια τελευταία φορά και την περιχύνετε με το σιρόπι βαλσάμικου…
(astratv)