Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Σεξουαλικά όνειρα: Τι να σημαίνουν άραγε;



Τα ερωτικά όνειρα είναι συνηθισμένα και αντικατοπτρίζουν...
μια σειρά από ψυχολογικές έγνοιες και καταστάσεις. Πώς ερμηνεύονται;
Το σεξ με τον Κώστα – πρώην προ πενταετίας – έχει στοιχειώσει τον ύπνο σας. Κάποια βράδια, ονειρεύεστε πως είστε εντελώς γυμνοί και φοβισμένοι.
Την περασμένη Παρασκευή, δώσατε ένα ωραιότατο στοματικό σε έναν άγνωστο ενώ το βράδι του Σαββάτου ένα ζευγάρι τεράστια στήθη στοίχειωσαν τα όνειρά σας.

Πώς εξηγούνται τα σεξουαλικά όνειρα;

Σεξ με ξένους
Ο ντελιβεράς, η καθαρίστρια στο γραφείο, ο τυχαίος τύπος/τύπισσα στο τρένο. Όνειρα στα οποία κάνεις σεξ με διάφορους γνωστούς ή αγνώστους αποτελούν ένδειξη ότι η λίμπιντο σας είναι στα πάνω της και ο εγκέφαλος σας «λέει» το προφανές: βρείτε έναν παρτενέρ σχετικά σύντομα.

Σεξ με παλιό σύντροφο
Έχετε προχωρήσει, όμως – τσουπ!- το βλέπετε το όνειρο με τον/την πρώην, ακόμα και αν έχουν περάσει μήνες. Μάλιστα νιώθετε τόσο κοντά με αυτόν/αυτήν στο όνειρο που όταν ξυπνάτε απορείτε με την οικειότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, το μυαλό σας δεν έχει προλάβει ακόμα να αλλάξει ταχύτητα και το σεξ με τον νέο παρτενέρ ενδεχομένως να ανασύρει νευρολογικά μοτίβα του παρελθόντος. Εν καιρώ, όσο αποκτάτε νέες εμπειρίες και εικόνες με τον νυν, τα όνειρά σας θα προσαρμοστούν αναλόγως.

Σεξ με τον πρώην (ξανά)
Αν κάθε φορά που έχετε πονηρό όνειρο σκάει και ο πρώην, τότε πιθανότατα το ζήτημα να είναι γενικότερο και πιο σύνθετο. Το όνειρο έχει να κάνει λιγότερο με την πράξη αυτή καθαυτή και περισσότερο με το θέμα της απώλειας και του πένθους για τον χαμό μιας παλιάς σχέσης. Αυτά τα συναισθήματα χρειάζονται χρόνο για να φύγουν, και όσο προχωράτε τα όνειρα θα πρέπει να μειώνονται σε συχνότητα, αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επανέλθουν – για παράδειγμα αν μάθετε ότι έχασε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο.
Για να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης ή αν παρατηρήσετε ότι τα όνειρα περιστρέφονται γύρω από συγκεκριμένο μοτίβο – τύψεις ή λύπη για παράδειγμα – τότε ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε λύσεις όπως το να του/της γράψετε ένα μήνυμα (ακόμα και αν δεν το στείλετε) το οποίο θα σας βοηθήσει στο να βγάλετε από το μυαλό σας όλα εκείνα που δεν καταφέρατε ποτέ να εξομολογηθείτε.

Απιστία
Αν στα όνειρά σας ήσασταν «κακά παιδιά» ενώ βρίσκεστε σε σχέση, τότε μην αγχώνεστε. Τα όνειρα στα οποία απιστείτε δεν έχουν απαραιτήτως σχέση με τα θέλω σας. Αντιθέτως, κατά πάσα πιθανότητα έχουν να κάνουν με δικές σας ανασφάλειες. Αν η απιστία είναι από την άλλη πλευρά, δηλαδή βλέπετε τον σύντροφό σας να σας τα «φοράει», τότε μάλλον νιώθετε ότι ο σύντροφός σας δεν σας δίνει την ανάλογη σημασία ή φοβάστε πως θα σας εγκαταλείψει. Αν τέλος, δείτε στον ύπνο σας ότι φιλιέστε με τον σύντροφο κάποιου φίλου/γνωστού σας, τότε μάλλον θέλετε να βρεθείτε σε μια σχέση και να ζήσετε τον έρωτα.

Πού είναι τα ρούχα μου;
Αν δείτε σε όνειρό σας ότι βρίσκεστε εντελώς γυμνοί και τρομαγμένοι, τότε είστε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε ψυχολογική ενίσχυση και έχετε αφήσει όλες σας τις άμυνες εκτεθειμένες. Η γύμνια συμβολίζει επίσης την πιθανή ανικανότητά σας να αναλάβετε ευθύνες ή κάποια σημαντική υποχρέωση. Αν πάλι στο όνειρό σας είστε γυμνοί, χωρίς να σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το γεγονός, τότε έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια.

Π**πα κ***ο εμπλοκή
Εξειδικεύοντας λίγο στο είδος του σεξ το οποίο ονειρεύεστε, οι ψυχολόγοι έχουν να πουν τα εξής: το πρωκτικό σεξ εκφράζει υποταγή ή και φόβο στο να ενδώσετε στις επιθυμίες των άλλων, το στοματικό σεξ συμβολίζει την δημιουργική σας ταυτότητα, ενώ το ομοφυλόφιλο σεξ (αν είστε straight) συμβολίζει την αγάπη για τον εαυτό σας, την αποδοχή του εαυτού σας και την ευσπλαχνία.   

Πέος ή αιδοίο
Συνηθίζετε να βλέπετε διάφορα μόρια ή αιδοία στα όνειρά σας; Ένα πέος συμβολίζει τη σεξουαλική ενέργεια, δύναμη, γονιμότητα και επιθετικότητα, ιδιαίτερα αν βρίσκεται σε στύση. Ένα αιδοίο (δικό σας) στον ύπνο σας πιθανώς να αφορά ζητήματα με την θυλυκοτητά σας και τις σεξουαλικές σας ανάγκες ή ορμές. Αν τώρα τα γεννητικά σας όργανα εξαφανίζονται τότε μάλλον φοβάστε ότι θα χάσετε την αυτοπεποίθησή σας στο κρεβάτι. Ένα ζευγάρι στήθη τέλος, δείχνουν ότι χρειάζεστε αγάπη και φροντίδα (και Προδέρμ ίσως).

Πηγές: psychologytoday.com, DreamMoods, in2life.gr