Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

1o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού



13-15Ιουλιου 2018…

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ 7 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΜΟΣ διοργανώνει για πρώτη φορά Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού 
Με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και την συνεργασία της καλλιτεχνικής εταιρίας "Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ" αλλά και πολλών χορηγών του Δήμου γίνεται ένα κάλεσμα στο υπέροχο ταξίδι της αφήγησης και διόρασης παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους. 
Σε διάφορα μέρη του δήμου όπου ξεπροβάλλουν οι Πύργοι, οι μαγευτικές παράλιες, τα υπέροχα Ηλιοβασιλέματα σε Μικρά Λιμάνια και στα μοναδικά καταπράσινα Δάση της Β. Ευβοίας. 
Η Αιδηψός,η Ιστιαία, οι Ωραίοι, ο Ταξιάρχης, τα Ελληνικά, τα Βασιλικά, ο Κάβος, η Λιχούδα, οι Γούβες και πολλές ακόμη τοποθεσίες με τις κοντινές τους παραλίες, θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς όπου θα ξεπηδούν δράσεις.
Το Φεστιβάλ έχει σαν στόχο να χαρίσει όμορφες καλοκαιρινές ώρες σε παιδιά και μεγάλους, να αναδείξει το παραμύθι και τις ιστορίες σαν ένα αμύθητο θησαυρό της λαϊκής προφορικής παράδοσης των χώρων, να ενώσει και να διαδώσει, να αγκαλιάσει και να δώσει την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να δείξουν τη δική τους σύγχρονη προσέγγιση στο παραμύθι.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν αφηγητές από την Ελλάδα και από όλες τις χώρες που εκπροσωπούνται στην Χώρα μας!
Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να γίνουμε παραμυθάδες, να ταξιδέψουμε σε κόσμους που μόνο ο νους μας βάζει και να ζήσουμε την ιστορία τους, φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι και κυρίως μεταδίδοντας τα παραμύθια που μας έλεγαν οι παλιότεροι και τ’ ακούγαμε εκστασιασμένοι, απογειωμένοι στο άρμα της φαντασίας. 
Κι όσο ξεδιπλωνόταν ο παραμυθένιος ιστός, μέχρι να μάθουμε το τέλος, δε σταματούσαμε στιγμή να ρωτάμε, να γελάμε, να το διασκεδάζουμε με την ψυχή μας.
Γι’ αυτό, η οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, τους συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι, να συμμετάσχουν στο ταξίδι του 1ο Διεθνή Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας και οργάνωσης
Χαράλαμπος Κουτάνης
Γεωργία Τσικούρη

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ
Καλλιτεχνική Εταιρία
Διεύθυνση Πανεπιστήμιου 64 Αθήνα
Για συμμέτοχες και πληροφορίες Τηλ. 6993721651