Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η 5η ημέρα του Ηράκλειου φεστιβάλ βιβλίου… γράφοντας τα παιδιά, το δικό τους παραμύθι



Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτη 20 Ιουνίου...
οι φίλοι του βιβλίου συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν και τις τελευταίες δράσεις του «2ου Ηράκλειου φεστιβάλ βιβλίου»…


Στις 18:00 η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Ρεβυθοκοντούλης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, πέρασε το μήνυμα στους μικρούς μας φίλους πώς να νικήσουν τους φόβους τους, μέσα από το «πείραμα» του μπαλονιού, μ’ εκείνους να το δέχονται ευχάριστα, μετατρέποντάς το σε παιχνίδι.


Η  Λιλή Γάτη στη συνέχεια, με συντροφιά την κιθάρας της, μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου της «Σαν παραμύθι», των εκδόσεων Εντύποις, μετέφερε στα παιδιά τη δύναμη των συναισθημάτων, «οπλίζοντάς τα»… με σιγουριά και αισιοδοξία για τα θέλω τους.


Το «Αεί Φέρειν», μέσα από τη δράση που έκανε από κοινού με γονείς και παιδιά, έκανε μια «αναδρομή» στις ημέρες του φεστιβάλ μέσα από τους τίτλους των βιβλίων, γράφοντας το δικό τους παραμύθι και το πλήθος των συναισθημάτων που εισέπραξαν από τις καθημερινές συγγραφικές «ξεναγήσεις», αποχαιρετώντας το σχολείο και καλωσορίζοντας το καλοκαίρι…


Έτσι, όλοι μαζί είπαν «καλό καλοκαίρι» και μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου όπου τα αρτοζαχαροπλαστεία ΝΤΑΣΗΣ τους πρόσφεραν παγωτό.


Φυσικά, δεν έλειψαν και αυτή την ημέρα οι συγγραφείς που υπέγραψαν τα βιβλία τους: Ελένη Γαληνού & Βαγγέλης Γιαννίσης από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, Παύλος Ανδριάς &  Καλλιόπη Γραμμένου των εκδόσεων ΙΑΜΒΟΣ, Λένα Τερκεσίδου από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, καθώς και Βασιλική Μουργελά, Μάρω Παππά και Μαριλένα Ραπανάκη, από τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ.


Μαζί με τους συγγραφείς ήταν και ο εκδότης Γιάννης Τσαχουρίδης των εκδόσεων ΓΡΑΦΗΜΑ, από τη Θεσσαλονίκη.

Η βραδιά και το φεστιβάλ έκλεισε με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, να ευχαριστεί τους συμμετέχοντες σ’ αυτή τη γιορτή του βιβλίου, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Παύλος Ανδριάς & Καλλιόπη Γραμμένου
by aylogyros news