Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

«Δέλτα χι» Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων… στο γραφείο της Κάλλης


Το πρώτο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων επιστημονικής...
φαντασίας «Δέλτα Χι», όπου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη», της Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή, σε εικόνες του Βασίλη Θαλασσινού, ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μαγικό κόσμο της αστρονομίας, αρχαιολογίας και ιστορίας μέσα από μια σύγχρονη περιπέτεια μυστηρίου και δράσης.

Η συγγραφέας καταφέρνει με χιούμορ, φαντασία, έξυπνους διαλόγους, δυνατή πλοκή, ανατροπές, χωρίς να πλατειάζει και να κουράζει με πολλές και περιττές πληροφορίες, να αγγίξει ένα θέμα αρκετά απαιτητικό «Το μυστήριο γύρω από το ναυάγιο των Αντικυθήρων».

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία για μεγάλα παιδιά και εφήβους, που μέσα από την καθημερινότητα του Διονύση και της Χριστίνας με τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα δυο εφήβων της σημερινής ζωής, να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο. Γεμάτο αγκωνιές, φοβίες, μυστήριο, δράση, επιμονή, εμπιστοσύνη, φιλοδοξίες και όνειρα.

Μια «μυστική» ηλεκτρονική εφημερίδα που δημιούργησαν η «Δέλτα Χι», ο καλός τους φίλος και προγραμματιστής Μπακ που τους βοηθά, ένα οικογενειακό μυστικό, ένα παράξενο εξάρτημα καλά κρυμμένο, ο μυστηριώδης Σκιάς, μια Επιστημονική Πανεπιστημιακή Ομάδα, είναι ικανά για να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας, παρασύροντας τον αναγνώστη να ανακαλύψει σημαντικές πληροφορίες για το μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός

www.aylogyros news.gr