Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Western σπαγγέτι από επιθεωρησιακό θίασο...


Βγαλμένο από τις Ρωμαϊκές ιστορίες της αρένας του Κολοσσαίου, ή τα hard western της Άγριας Δύσης είχαμε συνηθίσει τις παλαιότερες εποχές να είναι το εκλογικό ντέρμπυ...


Καραμανλής-Παπανδρέου, Μητσοτάκης-Ανδρέας, Σημίτης-Καραμανλής συνθέτουν το αντιπροσωπευτικό δείγμα των σκληρών προεκλογικών μονομαχιών στο παρελθόν.
Αντί όμως για κάτι τέτοιο το οποίο είχαμε συνηθίσει και ταιριάζει στο ελληνικό DNA παρακολουθήσαμε μια σαπουνόπερα, άντε ένα western σπαγγέτι στην καλύτερη περίπτωση.
Σαμαράς και Τσίπρας, πλαισιωμένοι με τους υπόλοιπους έφτιαξαν έναν θίασο αντάξιο των κακών στιγμών της επιθεώρησης.
Ο πρωθυπουργός άρχισε να τρέχει από ομιλία σε ομιλία για να μην βρεθεί ευκαιρία να αντιμετωπίσει σε debate τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης πάλι τους συνάντησε όλους και τους υποσχέθηκε τα πάντα κάνοντας όποτε έπρεπε και την απαραίτητη κυβίστηση, για την ανάγκη προσαρμογής σε αυτό που οι πολιτισμένοι αποκαλούν στροφή στον ρεαλισμό.
Ο Βενιζέλος αρκέστηκε να φωνάζει απλώς «είμαι εδώ» και να διατυμπανίζει ότι τον έχουμε απολύτως ανάγκη γιατί χωρίς αυτόν την βάψαμε!
Ο Θεοδωράκης έκανε επίδειξη της άριστης φυσικής του κατάστασης βηματίζοντας διαρκώς πάνω στην σκηνή. Έδωσε επίσης το δικό του τέμπο, στον ρυθμό που πρέπει να έχουν οι πολιτικές ομιλίες, θυμίζοντας τον αργό τρόπο εναλλαγής των κινηματογραφικών  πλάνων  στις ταινίες του μακαρίτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο Κουτσούμπας έπαιξε το γνωστό έργο «εμείς και οι κακοί» και ο Παπανδρέου πρωταγωνίστησε στο light θρίλερ με τίτλο «επιστρέφω».
Ο Καμένος βρήκε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να χαρεί παιχνίδια που δεν έπαιξε μικρός, τραινάκια καραβάκια, αυτοκινητάκια…
Ο Κουβέλης ντύθηκε οικολόγος με …Χρυσόγελο και έκλαιγε γοερά γιατι δεν τον έπιαζαν τα άλλα παιδιά.
Α, να μην ξεχάσω εκείνα τα καλόπαιδα του Κορυδαλλού που αυτή την φορά μεταμφιέστηκαν σε αρσακιάδες μπας και μας ξεγελάσουν.

Και τώρα η σειρά μας! Παραβάν και δι’ ευχών!!! (ienimerosi)