Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Θα δολοφονούσαν Π. Κληρίδη και Τρυφωνίδη (βίντεο)



Τον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών  Φυλακών, Γιώργο Τρυφωνίδη έβαλαν στο στόχαστρο...

τρία πρόσωπα, ένας εκ των οποίων κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, η αστυνομία απέτρεψε το διπλό δολοφονικό χτύπημα και πέρασε χειροπέδες σε τρία πρόσωπα το βράδυ της Κυριακής σε υπαίθριο χώρο στην οδό Προδρόμου στη Λευκωσία.
Πρόκειται για έναν κατάδικο, τον  Ανδρέα Ονουφρίου,  έναν πρώην εθελοντή πενταετούς υποχρέωσης που απασχόλησε πολλές φορές την Αστυνομία και άλλο ένα άτομο, από την επαρχία Αμμοχώστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ονουφρίου φέρεται και ο εγκέφαλος των σχεδιαζόμενων "χτυπημάτων".
Και οι τρεις θεωρούνται ύποπτοι για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, για κατοχή εκρηκτικών υλών και για κατοχή στρατιωτικών εκρηκτικών υλών, εκτοξευτή και αυτόματων πυροβόλων όπλων και πιστολιών περιστρόφων.
Όσο για τον  Ανδρέα Ονουφρίου, κατάδικο των Κεντρικών Φυλακών, φέρεται να συνεργαζόταν με πρόσωπα εκτός φυλακών. 
Το χτύπημα εναντίον του Πέτρου Κληρίδη θα γινόταν με τουρκικής προέλευσης αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Low, την ώρα που θα μετάβαινε από το σπίτι του στο γραφείο ή από το γραφείο του στο σπίτι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει καταρτιστεί επίσης ένας κατάλογος με πιθανούς στόχους, τον οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσει η Αστυνομία.

Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ο Ανδρέας Ονoυφρίου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι την πληροφορία για το σχέδιο δολοφονίας την έδωσε ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος θέλει να κερδίσει την εύνοια του Γενικού Εισαγγελέα, όπως είπε, για να εξασφαλίσει την απόλυσή του από τις κεντρικές φυλακές.
Εξάλλου, ο Ανδρέας Ονουφρίου ισχυρίστηκε ότι ο Κίτας οργάνωσε απαγωγή του εγγονού του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά όπως υποστήριξε, τον σταμάτησε ο ίδιος.
«Δεν αισθάνομαι καθόλου ανασφαλής», δήλωσε Γενικός Εισαγγελέας, στον απόηχο της αποτροπής, από την αστυνομία, της σχεδιαζόμενης δολοφονικής επίθεσης εναντίον του.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πέτρος Κληρίδης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, παραπέμποντας στην αστυνομία, ενώ ερωτηθείς κατά πόσον θα ζητήσει αύξηση της ασφάλειας του, απάντησε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.»Τα θέματα προστασίας του κάθε πολίτη αφορούν την αστυνομία, η ίδια αποφασίζει», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είχε υποψίες για οποιοδήποτε χτύπημα εναντίον του… (sigmalive)


Ελεύθερο ρεπορτάζ