Σάββατο 5 Μαΐου 2012

CNN: Οι νεκροί της Marfin θυσιάστηκαν για ένα μέλλον που δεν ήρθε


Δύο χρόνια πέρασαν από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου και από τις μεγάλες πορείες που "συνόδευσαν" την έλευση του.


Το CNN "θυμάται" τα γεγονότα της 5ης Μαΐου του 2010 και την επίθεση στην τράπεζα της Marfin που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων από ασφυξία.
Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την τραγική ιστορία της 23χρονης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου μέσα από την οποία προσεγγίζεται και παρουσιάζεται η οικονομική κρίση που πλήττει τη σύγχρονη Ελλάδα.
Το άρθρο έχει σαν τίτλο: "Θυσιάστηκε για ένα μέλλον που δεν ήρθε ποτέ. Μια οικογενειακή τραγωδία λέει την ιστορία της Ελλάδας".
Η δημοσιογράφος του CNN επισκέφθηκε το σπίτι της Αγγελικής στο Αίγιο και συνομίλησε με την οικογένειά της, σε ένα σπίτι όπου η παρουσία της 32χρονης γυναίκας, εξακολουθεί να είναι ακόμη αισθητή, παρά την απουσία της.
Το αφιέρωμα του CNN καταλήγει λέγοντας, πως, σήμερα, δυο χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα, όταν η Βουλή ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εκείνο περιελάμβανε, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Και δεν ξεχνάει τέλος να αναφέρει, πως ακόμα ο ελληνικός λαός νοιώθει πως τα δύο κόμματα που κυβερνούν τη χώρα τόσα χρόνια, τον ληστεύουν σταδιακά, και ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα…(news247)

Paulitos