Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Λες να έχουμε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό!



Την πιθανότητα να αποκτήσει η Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργό, έστω και για λίγες ημέρες, δίνει το Σύνταγμα σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων.
Στην περίπτωση αυτή, ο Παπούλιας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
Τελευταίος Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο… Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας, για την περίοδο από 12 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 1989, ο οποίος διορίστηκε ύστερα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές του Νοεμβρίου του 1989.
Από το 2011 στην θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου βρίσκεται η Ρένα Ασημακοπούλου, η οποία στην περίπτωση που της ανατεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ηγηθεί μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και θα πρέπει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μέσα σε 30 ημέρες.( tromaktiko)
Paulitos