Κυριακή 6 Μαΐου 2012

«Αντίο» από τη Μαρίκα Μητσοτάκη


Την τελευταία της πνοή άφησε στις τρεις τα ξημερώματα η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.


Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με την υγεία της εδώ και πολλά χρόνια. Mια σειρά από παθήσεις που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί.
Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τις τελευταίες δύο εβδομάδες λόγω των σοβαρών επιπλοκών από τις πολυοργανικές βλάβες που έχει υποστεί. Η Μαρίκα Μητσοτάκη βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, ενώ στο πλευρό της ήταν διαρκώς ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας της.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο της μητέρας, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου είχε μεταβεί για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.
Στάθηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για σχεδόν 60 χρόνια, ανέθρεψε τέσσερα παιδιά, δεκατρία εγγόνια, πέντε δισέγγονα και έχει συνδέσει το όνομά της με ορισμένες σημαντικές στιγμές στην ιστορία του τόπου. (blog)

Paulitos