Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ο Τάσης του «Άραβα», το απόλυτο αφεντικό του ΠΑΟ!!!


Η συζήτηση στο καφενείο του Τζιμάκου είχε ανάψει για τα καλά, με το Μηνά να τα έχει βάλει με όλους εκείνους που αδιαφορούν και παίζουν με την ιστορία της ομάδας του!
«Δε το δέχομαι βρε αδερφέ, πώς να το κάνουμε. Να έρχεται ο κάθε μπουχέσας κάθε λίγο και λιγάκι και να μου λέει εκπροσωπώ τον τάδε και η ομάδα μου ανήκει…»
«Ηρέμησε και προσπάθησε φίλτατε να ταυτιστείς με την ροή των γεγονότων», τον συμβούλεψε ο Μελέτης, αλλά αυτός, που!
«Ποια ροή και καταρροή μου τσαμπουνάς  δάσκαλε. Εδώ έχει πάρει φωτιά ο κωλαρίνος μας και σε λίγο θα μας πάρουν όλοι στο κυνήγι με τα καρότα. Το ξέχασες το χουνέρι στη Ριζούπολη;»
«Αγαπητέ μου δεν ξέχασα τίποτα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προμελετημένα σχέδια δράσης».
«Ό, τι και να’ ναι, εγώ δε δέχομαι να έχω πρόεδρο τον πρίγκιπα της σαρδέλας, της μορταδέλας, της σαλμονέλας και της παλιομπακατέλας. Εγώ είμαι Ευρωπαίος και έτσι θα μείνω.  Τι παραπάνω δηλαδή έχουν οι άλλοι. Ένας άρρωστο γαύρο έχουν και το ίδιο θέλω κι εγώ…»
«Γαύρο πρόεδρο; Με εκπλήσσεις!» του λέει χαμογελώντας
«Φτου  σκατά στον κόρφο μου. Άρρωστο  βάζελο θέλω, που να με πωρώνει, να με τρελαίνει, να με αρρωσταίνει. Ας είναι και ο Βγενόπουλος, δε με πειράζει. Θέλω αυτόν που θα έχει πισίνα με σχήμα  το τριφύλλι στο σπίτι του και το ίδιο σχήμα στην καρδία του.  Πολλά ζητάω;»
«Τι να σου πω. Λίγο τρελό μου ακούγεται, αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα», παρατηρεί ο Μελέτης, με το Τζιμάκο να τους πλησιάζει και να στέκεται πάνω από το Μηνά που πίνει τη τελευταία τζούρα από το ουίσκι του.
«Ρε συ Μηνά, γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο το Γόντικα να του προτείνεις να πάρει την ομάδα ο δικός μας ο Άραβας . Ποιο αξιόπιστος είναι αυτός και τον ξέρουμε για τα καλά. Ολόκληρη Φάρμα με κουνέλια έχει. Για φαντάσου…»
Σηκώνει τα χέρια του ψηλά και τα ανοίγει δηλώνοντας ότι διαβάζει πρωτοσέλιδο εφημερίδας.
«Ο Τάσης του Άραβα, το απόλυτο αφεντικό του Παναθηναϊκού που δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια, αλλά έχει κουνέλια», λέει για να βάλουν όλοι τα γέλια, με το Μηνά όμως να του απαντά:
«Μιλάνε όλοι, μιλάνε και αυτοί που τους έχουν πάρει την ομάδα οι Νοτιάδες, οι Βοριάδες και όλα τα τσουνάμια της γης.  Αγαπούλα…. βγάλε του Άραβα την κουκούλα»!

(Από τη συλλογή χρονογραφημάτων «Τα λόγια του καφενέ» του Παύλου Ανδριά)