Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τα ρεκόρ των Χριστουγέννων!

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι
Στο Μεξικό το 1997, ο Sergio Rodriguez Villarreal σχεδίασε και κατασκεύασε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι του κόσμου. Με μοναδικό υλικό πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, το στεφάνι είχε διάμετρο 5,45 μέτρα.

Το πρώτο σε πωλήσεις χριστουγεννιάτικο τραγούδι
Το περίφημο White Christmas (1942) με τη φωνή του Bing Crosby έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο με τουλάχιστον 50 εκατομμύρια πωλήσεις σαν single. Από το 1942, το White Christmas επανακυκλοφορεί κάθε χρόνο. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του τραγουδιού στα charts ήταν το Δεκέμβριο του 1998 όταν παρέμεινε εκεί για τρεις συνεχείς εβδομάδες.

Η ακριβότερη χριστουγεννιάτικη κάρτα
Η πιο ακριβή χριστουγεννιάτικη κάρτα στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Devizes της Βρετανίας, στις 24 Νοεμβρίου του 2004 έναντι του ποσού των 20.000 λιρών Αγγλίας. Η χειροποίητη κάρτα, μεγέθους 13 x 8 cm φτιάχτηκε από το Βρετανό εικονογράφο John Calcott Horsley το 1843.

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνα
Φαίνεται πως ο Sergio Rodriguez Villarreal έχει μια μανία με τα υπερμεγέθη χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μετά το στεφάνι, έφτιαξε το 2000 τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη καμπάνα. Με ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο βάσης 3,85 μέτρα, η καμπάνα κατασκευάστηκε από 4,854 γυάλινα μπουκάλια.

Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο
Το ψηλότερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου ήταν ένα έλατο της ποικιλίας Pseudotsga menziesii με ύψος 67,36 μέτρα. Το δέντρο στολίστηκε στο εμπορικό κέντρο Northgate Shopping Center στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το Δεκέμβριο του 1950.Στολισμένο και με αναμμένα τα φωτάκια του, το δέντρο ήταν τόσο εντυπωσιακό που παρουσιάστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Life.

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη κάλτσα είχε ύψος 10,77 μέτρα και πλάτος 5 μέτρα. Δημιουργοί της ήταν ο J. Terry Osborne και οι φίλοι του στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, οι οποίοι την ολοκλήρωσαν το Σεπτέμβριο του 2004. Η τεραστίων διαστάσεων κάλτσα γέμισε με δώρα που διανεμήθηκαν σε άπορα παιδάκια.

Από το σερφάρισμα του Προκόπη