Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το ρόδο της Ιεριχούς. Το εκπληκτικό ενεργειακό φυτό…



Το ρόδο της Ιεριχούς είναι αρχικά μια γκρι...
μπάλα την οποία την τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε λίγο νερό περίπου κατά το 1/5 του φυτού. 
Εν συνεχεία το φυτό θα αρχίσει να ξαναπαίρνει ζωή και να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σας! Αλλάζετε καθημερινά το νερό για τρείς βδομάδες αλλά χρησιμοποιείστε ελάχιστο νερό μετά την πρώτη φορά που θα το ποτίσετε. 
Βγάλτε το έξω από το μπολ και αφήστε το να στεγνώσει, το ρόδο θα ξανακλείσει και θα γίνει όπως ήταν αρχικά!
Ο μύθος λέει πως το ρόδο συντρόφευε την Παναγία στο μοναχικό ταξίδι που έκανε από τα Ιεροσόλυμα ως την Αίγυπτο.  Το ρόδο από σεβασμό στην χάρη της Παναγίας άνοιγε δίπλα της κάθε φορά που έκανε στάση.
Εν συνεχεία έκλεινε για ακολουθήσει τα βήματα της μέσα στην έρημο όταν συνέχιζε το δρόμο της. Η Παναγία δάκρυσε από συγκίνηση και το ρόδο άνοιξε από τα δάκρυα της! Εκείνη το ευλόγησε να μην πεθαίνει ποτέ!
Σε όλες τις παραδόσεις λέγεται πως πρέπει πάντα να ανοίγετε από το ίδιο άτομο που το έβαλε για πρώτη φορά στο νερό γιατί με αυτό τον τρόπο συνδέετε παντοτινά μαζί του και «εργάζεται» ενεργειακά για αυτόν! Το ρόδο της Ιεριχούς το ανοίγουμε πάντα στο όνομα μιας ευχής. Προφέρουμε ξεκάθαρα και φωναχτά αυτό που επιθυμούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Κάντε μια ευχή ανοίγοντας ένα Ρόδο της Ιεριχούς!
Το ρόδο της Ιεριχούς χρησιμοποιείται παγκοσμίως για να φέρει καλή τύχη. Με το άνοιγμα του κάθε ρόδου κάνουμε μια ευχή η οποία εάν πηγάζει βαθιά μέσα από την καρδιά μας το ρόδο θα την πραγματοποιήσει!
Στους καθολικούς χάριζαν ένα ρόδο στα νέα ζευγάρια για να κάνουν σύντομα παιδί.
Οι Αιγύπτιοι πίστευαν και πιστεύουν πως το ρόδο και η ενεργεία του προστατεύει το χώρο από κάθε αρνητική ενέργεια!
Στο Μεξικό το χρησιμοποιούσαν ακόμα και σε ένα ταφικό έθιμο, εναποθέτοντας το ρόδο πάνω στο μνημείο του νεκρού για να αναληφθεί εν ειρήνη η ψυχή. Εξ ου και το όνομα Αnastatica.
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι ναυτικοί έφερναν τα ρόδα από χώρες μακρινές και τα άνοιγαν στον γυρισμό για να ευχαριστήσουν την Παναγία που τους έφερε πίσω σώους.
Στην Κρήτη τα φυλάγανε με τα προικιά των κοριτσιών για να παντρευτούν όποιον ήθελαν  και για να έχουν γονιμότητα! Πιθανόν να γνώριζαν την ιδιότητα του να απομακρύνει το σκόρο στην ξερή του μορφή.
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι ναυτικοί έφερναν τα ρόδα από χώρες μακρινές  και τα άνοιγαν όταν επέστρεφαν για να ευχαριστήσουν την Παναγία για τον ασφαλή γυρισμό τους.
Στην Μικρά Ασία το ρόδο συμβόλιζε «άνοιγμα» στην απόλαυση της ζωής. Ήταν σύμβολο αφθονίας και έρωτα!
Μερικές από την χρήσεις του Ρόδου σε συνδυασμό με ημιπολύτιμους λίθους
Το ρόδο μαζί με Ροδονίτη μας βοηθάει να προσελκύσουμε σύντροφο από καρδιάς!
Το ρόδο μαζί με ένα Χρυσόλιθο μας βοηθάει να διεκδικούμε αυτό που αξίζουμε και να έχουμε αφθονία. Τοποθετείστε το κοντά στο ταμείο της επιχείρησης σας ή στον τομέα του πλούτου στο σπίτι σας! Ζητώντας να έχετε αφθονία!
Το ρόδο μαζί με Όνυχα ή μαύρη Τουρμαλίνη χρησιμοποιείται για προστασία. Μπαίνει κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή της εργασίας. Ζητάμε προστασία από τις αρνητικές ενέργειες ή το «κακό μάτι»!
Το ρόδο μαζί με ένα λευκό Χαλαζία για γρήγορη ανάρρωση δίπλα στο κομοδίνου κάποιου που ασθενεί, κάνοντας την αντίστοιχη ευχή!
Το ρόδο με έναν αμέθυστο για  ήρεμο ύπνο ή διαλογισμό. Αν είστε συγγραφείς τοποθετήστε το στο γραφείο σας.
Το ρόδο ανοιχτό λειτουργεί σαν φυσικός Ιονιστής
Το ρόδο ανοίγετε κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Από την στιγμή που το ανοίγετε το αφήνετε 21 ημέρες τροφοδοτώντας το ημερησίως με ελάχιστο νερό. Μετά το αφήνετε να κλείσει.
Άλλες ημερομηνίες που ανοίγετε το ρόδο: Στην 21η Νοεμβρίου που γιορτάζετε η Παναγία η πολυσπορίτισσα.
Επίσης ανοίγεται τον 15 Αύγουστο, την Πρωτοχρονιά, και την ημέρα γενεθλίων του ατόμου… (torah.gr)