Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής



Νίκος Μπάμπαλος: «Είμαστε έτοιμοι για μια νέα...
θητεία, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και διάθεση προσφοράς στο Ηράκλειο και τους Ηρακλειώτες. Είμαι αποφασισμένος να επιδιώξω τη σύνθεση και τη συναίνεση, προς όφελος της πόλης μας και των κατοίκων της»
Με την δέσμευση να συνεχιστούν τα έργα και οι δράσεις που κάνουν κάθε ημέρα την πόλη καλύτερη, αλλά και μηνύματα ενότητας, ευθύνης και συνεργασίας, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτά προέκυψαν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ορκίστηκαν να υπηρετήσουν τον Δήμο για την επόμενη τετραετία 2019 – 2023. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, στον χώρο της Βίλα Στέλλα ενώπιον εκατοντάδων Ηρακλειωτών, παρουσία αιρετών από δήμους της Αττικής, εκπροσώπους των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Συνέχεια στα έργα που κάνουν το Ηράκλειο πόλη που αξίζει να ζεις
«Τα προηγούμενα χρόνια, εργαστήκαμε με προτεραιότητα έργα και δράσεις που συνέβαλλαν αφενός στην καλύτερη λειτουργία της πόλης και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας», τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Μπάμπαλος και συμπλήρωσε:
«Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συστηματική προσπάθεια, θέληση και αποφασιστικότητα, ο Δήμος μας εξυγιάνθηκε οικονομικά, λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν, προβλήματα που έμεναν άλυτα για χρόνια επιλύθηκαν, η ποιότητα της καθημερινότητας μας βελτιώθηκε. Το Ηράκλειο, έγινε μια πόλη που αξίζει να ζεις. Στα χρόνια που έρχονται, κρατάμε τον σωστό σχεδιασμό, αυξάνουμε τη συστηματική προσπάθεια, προχωράμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Είμαστε έτοιμοι για μια νέα θητεία, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και διάθεση προσφοράς στο Ηράκλειο και τους Ηρακλειώτες. Με συνέπεια σε όσα εξαγγείλαμε προεκλογικά και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε».

Μήνυμα ευθύνης και συνεργασίας
Παράλληλα, ο δήμαρχος έστειλε μήνυμα ευθύνης προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, καινούργιες και παλιές που αποτελούν το νέο δημοτικό συμβούλιο, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων που προστάζουν οι καιροί και να συνεργαστούν σε ό,τι προάγει το καλό του Δήμου Ηρακλείου.
«Ανεξαρτήτως του τι ορίζει ο νέος νόμος, το στοίχημα της μέγιστης αποτελεσματικότητας στη λειτουργία ενός Δήμου, κερδίζεται πολύ πιο εύκολα, όταν στα μείζονα και σημαντικά υπάρχει συνεργασία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος:
«Το γεγονός ότι στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μας εμπιστεύτηκαν σχεδόν οι μισοί συμπολίτες μας και στο τελικό αποτέλεσμα τα δύο τρίτα των Ηρακλειωτών, δεν αλλάζει την πεποίθηση μου αυτή. Είμαι αποφασισμένος να επιδιώξω τη σύνθεση και τη συναίνεση, προς όφελος της πόλης μας και των κατοίκων της. Ελπίζω οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να ανταποκριθούν θετικά, ώστε μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, να πετύχουμε το καλύτερο για κάθε Ηρακλειώτισσα και κάθε Ηρακλειώτη. Αυτός είναι ο δρόμος της ευθύνης για όλους μας. Σε αυτόν επέλεξα να πορευτούμε. Σε αυτόν θα συναντηθούμε, ελπίζω, όλο και περισσότεροι».

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου
Μετά και την ορκωμοσία των μελών του, το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει ως εξής:
Για την παράταξη της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη, στα έδρανα θα καθίσουν οι Δημήτρης Δημητρόπουλος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, Μαριάννα Ζούρου, Μαίρη Ιγγλέση, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, Νίκος Μπαρμπούνης, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, Ηλίας Μοσχονάς, Γιώργος Οικονομίδης, Δημήτρης Τσεκούρας, Μάνος Βαβουράκης, Ντίνα Γεωργοπούλου, Χρύσα Αγγελοπούλου, Γιώργος Πέτρου, Νίκος Σπυρόπουλος.
Για την παράταξη Ηράκλειο Μαζί ο επικεφαλής της Γιώργος Παπαδημητρίου και οι Σάκης Μήνας, Ηλίας Μπάρμπας, Μιλτιάδης Βαφειαδάκης, Δημήτρης Τσαπραζλής.
Για την παράταξη ΑΚΕΠ ο επικεφαλής της Παντελής Βλασσόπουλος και οι Γιώργος Μαστοράκος, Μαρία Γαλακτοπούλου, Γιάννης Κεσκινίδης, Γιάννης Φίλανδρος.
Για την παράταξη Πνοή Ηράκλειο ο επικεφαλής της Κυριάκος Κουτρούλης και οι Κατερίνα Ασημακοπούλου, Χρήστος Τσουλουχάς.
Για την παράταξη Δίκτυο Πολιτών η επικεφαλής της Αιμιλία Τζίβα και οι Γιώργος Γρηγοριάδης, Φάνη Βελλίδου.
Για την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ο επικεφαλής της Γιώργος Ζαχάρως και η Ευδοκία Βλαντή.